Обем за фина коса

3
Добави коментар
happypond
happypond

Обикновено, когато една жена каже: „Искам обем“, то става въпрос за устните, гърдите или косата. Ако искате да разберете как да получите визуален обем в деколтето си, вижте 6 начина да увеличите бюста си визуално.
Ако обаче сте притежателка на фина коса, каквато имат повечето европейци, и ви интересува как да й придадете обем, четете нататък.

Преди повече от месец бях споделила с вас Съветите за красива коса от експертите на L’oreal Bulgaria След индивидуална консултация те ми препоръчаха няколко продукта, с които в домашни условия да постигна обем на косата. Същите тези продукти получих и като подарък и вече ги ползвах достатъчно дълго, за да споделя впечатления.

Както ще забележите продуктите са от две различни серии – шампоан и спрей за обем в корените за фина коса от серията Volume Expand и възстановяваща маска за изтощена и фина коса от серията Fiberceutic. Това не бива да ви притеснява, защото се сработват чудесно.

Шампоан Volume Expand
Обещанията:

Цялата серия Volume Expand е разработена за създаване на обем на тънка коса. И двата продукта обещават да повдигат косата в корените, за да й придадат обем.

Придава на косата гъвкавост и допълнителен обем.
Технология Mineral CA: калциеви кристали се разпределят по повърхността на всеки косъм, образувайки опорни точки между тях. Косата остава лека и, съединена по такъв начин, образува мрежа, която отговаря за запазване на обема за по-дълго време.
Сладък цитрусов аромат.

 

Състав:

Aqua/ Water. Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Calcium Carbonate, Kaolin, Sodium Chloride, Coca Mide Mipa, acrylates Copolymer, Hexylene Glycol, Sodium Methyl Paraben, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin, Limonene, NIacinamide, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Linalool, Methylparaben, PEI-35, Hydrolysed Wheat Protein, Citronellol, Methyl Cocoate, 2-Oleamido-1,3 Octadecanediol, Sodium Cocoate, Hydrolysed Wheat Starch, Fragrance, C52271/1.

Цена:

Около 15-20 лв. за 250 мл. в онлайн магазините. (В салоните е малко по-висока)

Лични впечатления:

Шампоанът ухае много приятно и има не по-малко приятна, плътна, кремообразна консистенция. Нанася се лесно и прави добра пяна. Достатъчно е малко количество.

За да постигнете този резултат, ви препоръчвам да ги използвате винаги в комплект. Аз пробвах да не пръскам от спрея, за да видя дали само с шампоана ще постигна ефект, но само с не се получи почти нищо. Без спрей няма да минете, той прави цялата магия.

E ето какво обещават официално за него –

Спрей Volume Expand
Обещания и препоръки:
Придава на косата гъвкавост, усилва обема и блясъка.
Технология Mineral CA™: калциеви кристали се разпределят по повърхността на всеки косъм, образувайки опорни точки между тях. Косата остава лека и, съединена по такъв начин, образува мрежа, която отговаря за запазване на обема за по-дълго време.
Аромат: бергамот и жасмин.
Разпределете равномерно по влажна, отцедена коса, нанася се в корените, пристъпете към оформяне на прическата. Не се изплаква.
 
Състав:

Aqua/ Water, Alcohol Denat., PEG 40 Hydrogenated castor oil, Polyquaternium-4, PEG-14 Dimethicone, Chlorphenesin, Glycerin, Chitosan PCA, Calcium Gluconate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Citral, Parfum, C29487/1.

Цена:

20-25 лв. за 125 мл. в онлайн магазините. (В салоните е малко по-висока)

Лични впечатления

Спреят напълно изпълнява обещанията си. Прави страхотен обем в корените на косата без да омазнява. Впръскването му отнема не повече от минутка и на всичкото отгоре е икономичен.

Маска Fiberceutic

Fiberceutic е така нареченета „ботокс“ серия на L’oreal Professionnel, която включва серум (ампула), запечатваща маска за професионална употреба и маска за поддръжка в домашни условия.  Има линия за тънък и линия за дебел косъм. Много внимавайте, ако поръчвате онлайн, да не вземете тази за плътна коса. А сега да видим какво обещават производителите:

Обещанията:
Маска за уплътняване на силно увредена и слаба коса. Възстановява вътрешната структура на косъма, подобрява устойчивостта на косата. Маската е предназначена за домашна употреба и е препоръчително да се използва периодично като поддържаща терапия след процедура с ампула Fiberceutic. Косата става по-силна, фибрите на косъма – по-устойчиви и уплътнени. Молекулата Intra-Cylane се запечатва в косъма до 10 измивания.
Цена:

Около 25 лв. за 200 мл. в онлайн магазините. (В салоните е малко по-висока)

Лични впечатления

Като повечето професионални продукти маската е икономична, ухае добре и има приятна консистенция. Мисля, че се съчетава добре със серията Volume Expand, но дава всичко от себе си само в комбинация с ампулата и запечатващата маска от серията Fiberceutic. Това го казвам пак от личен опит, понеже са ми правили „ботокс“ терапия за коса в салон и резултатът беше впечатляващ.

Извод:

Серията Volume Expand изцяло изпълнява обещанието си за обем.

Блясък обаче няма. Освен това, косата стои малко суха. Това, което ме притеснява също е наличието на SLS и парабени в шампоана, както и някои вредни съставки в спрея.

Препоръчвам на дамите с фина коса, които желаят да постигнат обем.

Не препоръчвам на търсачите на био/еко/природна/безвредна козметика.; както и на дамите с по-суха коса!

Свързани публикации: