Андрей Колев вади самородно злато от реките

2
Добави коментар
mignews
mignews

Мъж от Монтана изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Нова телевизия. Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат до два грама.

Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретателят Андрей Колев е превърнал добивът на ценния метал в свое хоби.

 „Хубавото е, че си сред природата. Очакваш нещо да се случи, не че ще откриеш нещо много голямо, но удовлетворението да извадиш златинка, може би трябва да го изпиташ, за да можеш да го обясниш“, обяснява Колев.

За целта той е направил специален уред, с който по-лесно да улавя малките златинки. Копае на дълбоко, тъй като златото е тежко и шансът да го намери там е по-голям. След минути с помощта на силата на гравитацията в легена се утаява самородното злато.

Андрей твърди, че чрез този метод на добиване на злато много хора биха могли да изкарват прехраната си. Докато е още само хоби, мъжът планира да направи златотърсачески курс за деца, който на теория и на практика да им покаже как сами могат да откриват златните прашинки.