Откриха дрога в кучешка колиба

1
Добави коментар
mignews
mignews

Служители на РУП – Велико Търново откриха дрога в кучешка колиба, а преди това заловиха и студент с наркотични вещества.Вместо да заляга над книгите студентът бил спипан в стая на студентските общежития в старата столица с дрога. В петък е извършена полицейска проверка в стая на студентски общежития в старата столица, обитавана от 20-годишният С. Б. от Варна, неизвестен на полицията. От стаята са иззети 24 топчета суха зелена тревиста маса, с тегло около 12 грама, които при извършения полеви наркотест реагират на канабис. С. Б. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Същата вечер на ул. «Дълга Лъка» е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 32-годишният Д. С. от В. Търново, известен на полицията и осъждан. При проверката униформените се натъкнали на кутийка, съдържаща суха зелена листна маса, с общо тегло около 10 грама, която при тестване с полеви наркотест реагират на канабис.

Същата е иззета а Д. С. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. От проведените допълнителни действия по разследването е установено, че в с. Церова Кория, в кучешка колиба Д. С. съхранявал 5 буркана, съдържащи суха зелена листна маса с общо тегло около 0.350 кг., която при направения полеви нарко тест реагира на канабис. По двата случая са образувани бързи производства.