Бат Сали натопи Дон Цеци: Той е агент, продава ромите като овце

1
Добави коментар
mignews
mignews

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали, обвини в лъжа ромския лидер Цветелин Кънчев. Преди дни Кънчев заяви, че Методиев се е срещал с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев в сградата на Министерството на вътрешните работи, за да договарят изместването на Кънчев от лидерския пост в ромската партия и оглавяването й от Методиев.

„Категорично казвам, че не съм подписвал такъв запис на заповед. Ако имаше такава, тя щеше да излезе наяве. Лъжите на Цветелин Кънчев нямат край”, каза Бат Сали пред Нова телевизия. „Аз дори не знам входа на МВР къде се намира. Не се познавам с господин Цветанов“, оправда се Бат Сали.

„Евророма” я няма вече на политическата карта, откакто аз напуснах. В момента в партията има пет човека. Аз бях най-близкият приятел на Кънчев, докато беше председател. Не сме се карали, аз просто напуснах, защото нямаше развитие”, категоричен бе депутатът.

Той уточни, че нетърпимостта между него и Кънчев започнала от изборите през 2009 г., когато „Евророма“ е коалиционен партньор на БСП. При подреждането не листите всички бяха против Кънчев. Той обаче отказа да коментира защо от листата на БСП се е оказал в тази на ДПС.

„Защо толкова хора се махнаха от „Евророма“? Защото той ни продаваше като овце. Получаваше финансови средства за това. Бил съм над 10 години в тази партия, бил съм зам.-председател на тази партия. Много неща съм виждал, много неща съм чувал, много неща зная. Някои от тези неща ще ги кажа, когато им дойде времето и мястото“, заяви Бат Сали.