Каква е тайната на Виктория Сикрет ?

0
Добави коментар
HaloFore
HaloFore

В основата на световно известната марка за дамско бельо Victoria’s Secret са двама американски бизнесмени – Рой Реймънд и Лесли Уекснър . Звучи парадоксално, но за тези мъже има какво да кажат по повод женските владения .

В началото на 1970-те и 1980-те американските мъже се скитаха в отдела за дамско бельо с объркани погледи в безкрайните рафтове на еднотипните сутиени и бикини , пред погледа на ехидните усмивки на продавачките, оправдавайки се, че не са перверзници . Рой Реймънд , които по това време също попада в подобна ситуация при избора на подарък за жена си , решава да промени общественото мнение. И така през 1977 г. той основава в Сан Франциско първия си магазин « Виктория Secret » , в който мъжете на равна нога с представителките на нежния пол ще бъдат уважавани и добре дошли .

Няколко години по-късно революционния проект постига огромен финансов успех , а през 1982 г. той е закупен от Уекснър . Новият собственик преобразил Виктория Сикрет, фокусирайки върху главното, а именно върху желанието дамите  да се чувстват желани и красиви , като при това без да се нарушава комфорта им.

И така, коя е мистериозната Виктория, чиято тайна разкрива Реймънд ? Първите магазини са украсени под формата на аристократични будоари както при царуването на кралица Виктория. В тези години,  дамите , покрити в тесни корсети , се държат в обществото като пуритани – строго и безполово . Но ветровете на промяната , които донесе със себе си наближаващия XX век с феминизма и равенство на половете , направи дамите да подлудяват силния пол .

Носенето на скучно и еднотипно бельото не би могло да постигне този ефект . Появата на Виктория Сикрет на достъпни цени, и в същото време елегантен продукт е глътка ново, неизвестна чувствена свобода. Марката вдигна жените към небето на крилете на фантазиите си – може би в същата тази тайна и ключът към успеха ?

Относно полета, постоянно използван в маркетинговата стратегия на Виктория Сикрет. В сценичния образ на супермоделите , представящи новите колекции дамско бельо по време на изложбите задължително присъстват крила. Момичетата прелитат на модния подиум , като пеперуди или феи , пленявайки погледите с изваяните си форми. По тази причина те се наричат Ангелите на Виктория Сикрет !

Да попаднеш сред Ангелите е невероятно трудно. Ръководството на марката признава, че ежегодно получава огромен брой молби от известни певци и актриси , включително и от Холивуд , които искат да се превърнат в ангели. Но много от тях ги чака отказ . Сред тези, които са получили право да представляват марката са известни красавици като Адриана Лима, Тайра Банкс , Хайди Клум , Стефани Сиймор , Жизел Бюндхен , Летисия Каста , Алесандра Амброзио , Миранда Кер  и много други.

Как се става Ангел на Виктория Сикрет?!