Ето как лесно да смъкнете високата температура в домашни условия!

1
Добави коментар

Простудите, настинките и гриповете са във вихъра си! За съжаление, те носят със себе си доста неприятни изпитания за организма, като кашлица, отпадналост, болки, запушен нос и не последно място – висока температура. Разбира се, всичко това може да бъде прекратено с лекарства. Тъпченето на тялото с химия, обаче не е единственият начин да свалите високата температура! Днес, с любезното съдействие на колегите от mall359.com, решихме да Ви припомним няколко стари, но изпитани метода да преборите температурата, в дома си!

Advertisement:

Advertisement:

Течности!

Колкото повече течности пиете, толкова по-добре, защото когато имате температура тялото Ви се дехидратира от нея, а това води до още по-висока температура! Затова, трябва да възстановите баланса на течности, като приемате такива.

Чай, предизвикващ потене!

Такива са липовият и този от малинови листа. За едно пакетче чай е нужна 1 чаша вряла вода. Залейте го, изчакайте да се запари 5-10 минути и пийте докато е топъл. След това, легнете и се завийте. След малко ще започнете да се потите, а колкото повече се потите, толкова повече сваляте температурата си!

Компрес с оцет или ракия!

Това е бабина, но изпитана рецепта. Изберете едното и го смесете с вода в отношение 1 към 1. След това нанесете по тялото, като задължително не пропускайте шията, подмишниците, китката и сгъвката на лакътя. Оцетът и ракията се изпаряват бързо и охлаждат тялото.

 Студен компрес!

Вземете няколко пластмасови бутилки, напълнете ги с вода и ги оставете са час в хладилника. После ги поставете зад колете си и под мишниците, а на челото си сложете кърпа, залята със студена вода. Топъл душ!

Топъл, а не горещ! Топлата вода ще нормализира температурата Ви и още докато се къпете ще усетите ефекта!