Ето как да преборите високото кръвно налягане без лекарства!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

Това е болест, която се характеризира с хронично повишено кръвно налягане в артериите. То кара сърцето да работи по-усилено, за да осъществява циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове. Хипертонията обаче е главен рисков фактор за инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност и други опасни за живота и здравето ни болест. Лекарите препоръчват високото кръвно налягане да се лекува с медикаменти, но всеки знае, че прекаленото употребяване на лекарства не е никак здравословнo. И за това колегите от  „Sense4Style“ решиха да разкрият как без медикаменти да свалим повишеното си кръвно налягане само с някои храни, които са лесно достъпни и може да намерим във всеки магазин. 

С първата от тях ще зарадваме всички любители на сладичкото. Според специалистите, едно парченце натурален шоколад (с минимум 50-70% съдържание на какао) регулира и уравновесява кръвното за отрицателно време. Любимата салата на Попай Моряка- спанакът, пък, помагат за бързото уравновесяване на границите на кръвното, заради наличието на калий, фибри, магнезий и фолиева киселина. 

Други естествени средства за борбата с високото кръвно са чесънът и слънчогледовите семки, а динята и бананите са най-лесно достъпните плодове, които може да открием целогодишно в хранителните магазини, и които помагат на високото кръвно налягане да влезе в норми. А да не забравяме и киселото мляко с канела, което освен, че е полезно, контролира ѝ нивата на инсулина и понижава нивата на глюкозата. А освен това съдържа много калций, магнезий, манган, желязо и още куп полезни за организма вещества.