Направете си сами разглобяема къщичка за игра

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Какво по-хубаво от къщичка за игра, която сте направили абсолютно сами, в която детето ви да прекарва време и да се забавлява? Сбъднете всепризнатата от малки и големи мечта за лична крепост, направете малчуганите щастливи. За да разберете как, прочетете следващите редове и запретнете ръкави. Ако имате по-грандиозни идеи и имате нужда от помощ, пуснете заявка в MaistorPlus и се свържете с креативни специалисти, които да изработят уникални мебели по ваш избор.

Необходими материали:

фазер/пенокартон;
гафер;
материали за декорация (по желание).

Необходими инструменти:

молив;
макетен нож;
стабилна рулетка или дълга линия.

На снимките можете да видите необходимите мерки за всяка част на къщичката. Разбира се, можете да измислите и свой собствен дизайн! 

Виж още: Детски легла, вдъхновени от приказките

Препоръчително е да си намерите дълга линия или стабилна рулетка, за да сте сигурни, че ще работите бързо и качествено. Съветът ни е да използвате молив вместо маркер, за да можете да изтриете начертаните линии в случай, че допуснете грешка.

Измерване

Имате свободата да използвате каквото ви е под ръка, за да начертаете облите форми–големи чинии, купи, тави и каквото ви дойде наум. 

Чертаене

Ако домът ви не е особено просторен една разглобяема къщичка би била перфектното решение–когато не се използва, бързо и лесно се прибира в килера. Материалите също трябва да са сравнително леки и евтини, така че да не се налага да пипате спестяванията си. Възможностите варират между по-дебел фазер и пенокартон. В случая е използван вторият вариант.

За вратичката

Ако не искате да се занимавате с истински панти, можете да залепите едната част на вратичката с гафер. Не забравяйте да я подсигурите и от двете страни, в случай, че калпазанинът ви е малко по-буйно и има опасност да разглоби къщичката, докато е в нея.

Вижте още: Квилинг мания – пътеводител за начинаещи

Сглобяване

След като сте готови с това ви остава просто да сглобите останалите страни на къщата. За ваше улеснение можете да повиката половинката си за помощ.

Довършителни елементи

Ако имате желание да декорирате новата крепост на детето си, можете да използвате най-разнообразни материали. За всеобщо веселие можете да включите цялото семейство в украсяването като гарантираме, че ефектът ще бъде поразителен.

Ако идеята ни ви се е харесала, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се доверете на професионалистите. Пуснете заявка за архитектура и дизайн, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.