Почивка в Дуръс, Албания! Транспорт с автобус, 7 нощувки, закуски, вечери, басейн и шезлонги на ТОП цена!

1
Добави коментар
europe1997
europe1997

Особености

ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ – ДУРАС НА БРЕГА НА АДРИАТИКА !

(8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери)

Дати на пътуване: 01.09 – 08.09.2015 г.

Почивка през септември на прекрасната ривиера  на град Дуръс. Като прибавим и  екскурзиите ни  до Албания, като самостоятелна дестинация или в комбинация с други страни, смятаме, че опитът ни с тази красива страна, е значителен.  Поради тези причини ние спокойно  и с удоволствие ви предлагаме отново нашата  ПОЧИВКА на красивия бряг на Адриатика  край Дуръс.

Желаем на всички Приятна почивка на брега на Адриатическо  море в красивия Дуръс!

С това предложение, ние Ви каним да опознаете тази далечна и близка и непозната страна.

1-ви ден:   София – Струга – Елбасан – Ривиерата наДуръс  (570 км) Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски”  в 06.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. Продължаване по маршрута през територията на Р. Македония. Спирки на подходящи места за кафе и почивка. Пристигане в Р. Албания. Добре дошли в „Земята на Орлите”!!! Преминаване край гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха. Продължаване за гр. Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето  на цар Симеон Велики, когато тези земи били част от българската държава. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Пристигане привечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 – 7 ден:   Ривиерата на Дуръс

Закуска. Време за плаж, почивка и разходки. В ранния следобед – разходка до гр. Дуръс, известен като Драч по времето  на цар Симеон Велики, когато българите владеели тази крепост. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Разглеждане на града – старинен град от епохата преди Христа и запознаване със забележителностите му: Портопалермо (старото римско пристанище), старият град Дурах, римският амфитеатър и др. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Дуръс – Струга – София

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута за България. Попътни спирки за почивки. П

Закуска – на блок (шведска маса) – чай, кафе, мляко, масло, сирена, яйца, колбаси, плодове;

Вечеря – 3-4-степенно меню – салата, предястие, основно ястие, десерт;

Качество на храна: много вкусно приготвена, екологични плодове, зеленчуци, млечни и др. произведения

Възможности за обяд: В пакетната цена умишлено не е включен обяд, за да можете да разполагате с по-голяма свобода при вашия  избор, тъй като има богати и разнообразни възможности за това, именно: обяд в ресторанта на хотела;  обяд или просто подхапване в някое от многобройните заведения по плажа; изобилие от пресни плодове и зеленчуци, предлагани на самия плаж и др. п. Цени – по-ниски отколкото у нас; качество на храната – по-добро, отколкото у нас, можем да кажем истинска храна.

Стаи в хотела: Голяма част от стаите са изцяло или полуобърнати към морето, но има също и стаи, които не са. Агенцията НЕ може да гарантира вида стая, в която ще бъдете настанени; нямаме и разлика в цените, тъй като такава не се предвижда и от хотела. Молим да имате предвид това уточнение!!!!

Допълнителни екскурзии по желание:

1/ Дуръс – Круя – Тирана –  Дуръс (120 км)

Отпътуване от хотела около 08.30 ч. Посещение на Круя, старата столица на Албания и родно място на националния герой Скендербег, красиво селище, скътано високо в планината, откъдето се разкрива великолепна гледка към долината. Разходка из „Старата чаршия” с магазинчета, предлагащи характерни сувенири; поглед и възможност за посещение на средновековната крепост. Почивка на чашка кафе. Продължаване към столицата на Албания. Спиране в центъра и пешеходна обиколка; запознаване с най-важните държавни и административни сгради. Свободно време. Завръщане в хотела след обяд около 15.00 ч.

Цена: 20.00 лв. (мин.15 души)

2/ Дуръс – Берат – Дуръс (250 км)- целодневна екскурзия

Отпътуване в 08.30 ч. по маршрута. Пристигане в град Берат (ЮНЕСКО)- най- древното селище в Албания, основано от илирите преди около 2000 г. Посещение на старинната средновековна крепост, кацнала върху хълм, от който се открива красива панорама към новата и старата част на града, разположен в китна котловина, пресечена от р. Осум и заобиколена от живописни хълмове. ВАЖНО: да се предвидят удобни обувки, теренът е покрит с калдъръм. Разходка в старинната част на града; посетителят е впечатлен от живописно накацалите посклоновете на планината къщи в характерен архитектурен стил.  Време за снимки и обяд или кафе в някое от многобройните заведения в центъра на града, край реката. Връщане в хотела в привечер (18-19 ч.) Цена: 30.00 лв. (мин.20 души)

Забележка: допълнителните екскурзии се провеждат от водача на групата, без местен екскурзовод. При желание те да бъде проведени от местен екскурзовод , се дължи  Доплащане от 7 лв. на турист

 

 

Условия

Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за подарък.

Необходима е предварителна резервация и проверка на свободни места на тел.: 02 9836242; 0887 604563;

Почивка в Дуръс, Албания! Транспорт с автобус, 7 нощувки, закуски, вечери, басейн и шезлонги на ТОП цена!

Цена на човек: 505.00 лв.

Цена на ваучера 30.00  лв, заплаща се в сайта www.kolektivni.bg. Доплащане в агенцията.

Дете от 7 – 11 год. с двама възрастни 395.00 лв.

Дете от 12 – 15 год. с двама възрастни 425.00 лв.

Трети възрастен 465.00 лв.

Пакетната цена включва:

– транспорт с лицензиран автобус 3*;

– 7 полупансиона (нощувки, закуски и вечери) в хотел 3* на ривиерата на Дуръс;

– медицинска застраховка за лица до 65 год. с покритие 4000 евро;

– представител на агенцията;

– посещение и разходка в град Дуръс;

– ползване на открит басейн и шезлонги край него;

– плажни чадъри и шезлонги на плажа – безплатно.

Пакетната цена НЕ включва:

– * допълнителни екскурзии по желание, заплащат се на място;

– обеди – по желание;

– доплащане за мед. застраховка за лица над 65 год. – по 1.50 лв. / ден (задължително);

– разходи от личен характер.

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт; няма специфични визови и санитарни изисквания. За лица, ненавършили пълнолетие, пътуващи с единия, или без родители – нотариално заверена от родителите декларация за съгласие за пътуване (оригинал + 1 бр. фотокопие). За деца не пригежаващи лична карта – задължително се изисква задграничен паспорт.

Екскурзията се провежда при минимум 30 души;

При недостигнат брой се изисква доплащане в размер на 15 лв.

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 15 дни преди пътуването.

Краен срок за уведомяване на клиентите, ако пътуването се отмени – 7 дни преди датата на пътуване.

Мястото в автобуса се определя в зависимост отпоследователността на записване.

Намаление може да се ползва само със закупен ваучер от www.kolektivni.bg

След завършване на офертата имате възможност в срок до 3 дни да платите вашите зявени ваучери.

 

 

kolektivni.bg казва:

Няколко причини, поради които трябва да изберете тази почивка:

1/ Албания е  разположена почти на същото разстояние, както  София от нашето море, но пък е нещо ново, неизвестно и непознато! Защо да не го опознаем?

2/ Албания и конкретно Дурас, са разположени на Адриатическо море, а то е по-различно от Черно море – възможност да се убедим лично в това!

3/ Албания е страна с много красива природа, изпълнена с планини, впечатляващи с дивата си и сурова красота, виещи се реки, проблясващиезера, пищна средиземноморска растителност край морето. Нека видим!

4/ Албания се развива с много бързи темпове; тя предлага чудесна пътна мрежа, великолепни не големи хотели, непрекъснато подобряваща сеинфраструктора, т.е. „албанските реотани”  не са нито реотани, нито албански.

5/ Албания и нейният народ са изключително сърдечни, добронамерени и гостолюбиви – тук все още важат законите на гостоприемството и човечността!.

6/ Албания предлага все още чудесна натурална качествена храна.  Опитайте!

Хотел „VILA PALMA” 3* Хотелът е разположен на ривиерата на гр. Дуръс, на около 5-6 км от центъра на града и е на самия морския бряг на Адриатическо море. Плажната ивица е много широка – 50 -60 м и много дълга – 7-8 -10 км, покрита със ситенпясък. Морското дъно също е пясъчно, без камъни; тук морето е плитко, подходящо и за деца. Хотелът разполага със собствен  плаж, шезлонги и чадъри. Хотелът разполага с около 40 модерно обзаведенистаи – баня и тоалетна, климатик, телевизор, балкон. Голяма част от стаите са с изглед към морето; от балконите им се открива великолепна гладка към залива, а вечер – невероятния спектакъл на залеза. Хотелът е семеен, а неговите стопани са изключително любезни и отзивчиви, каквито са по принцип албанците.