Как да тренираме правилно вкъщи

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Тренировката у дома ви спестява време.

Без съмнение, ключа към красивата фигура се крие в правилното хранене и изтощителните тренировки във фитнес залата. Поради една или друга причина, много хора нямат възможност да посещават редовно фитнеса. Това, обаче в никакъв случай не трябва да ги спира към стремежа им за постигането на желаната фигура. С много желание и постоянство могат да се постигнат желаните резултати, дори без да посещавате редовно фитнес залата. За тази цел, обаче ще трябва да разполагате с някакви тежести и уреди, с които да тренирате, тъй като със собствени килограми и подръчни материали няма да постигнете мечтаните резултати.

Тренировката у дома си има както своите предимства, така и своите недостатъци, които ще разгледаме в този материал. Едно от най-големите предимства на тренирането вкъщи, е факта, че не трябва да се съобразявате с никой и можете да си тренирате, когато Ви, е удобно. Сигурно често Ви се, е налагало във фитнес залата да се редувате на даден уред с някой човек или пък да изчакате той да бъде освободен, което малко или много забавя тренировката Ви, а в някой случаи това не, е желателно, особено ако целите, които сте си поставили изискват интензивно трениране с максимално кратки почивки. Тренирането вкъщи ще Ви спести много време и значително ще намали разходите Ви, тъй като вече няма да Ви се налага да плащате за бензин или билети за градския транспорт, фитнес карти и още куп други странични разходи, които бихте могли да си ги спестите с домашния фитнес.

Като недостатък на тренирането вкъщи може да отчетем няколко причини:

– Някои хора срещат трудности с мотивацията, когато тренират вкъщи, тъй като по време на почивките винаги си намират някакво странично занимание, с което си уплътняват времето и в крайна сметка им пречи да проведат качествена тренировка.

– За да тренирате вкъщи ще трябва да вложите доста средства за тежести, лостове, лежанки и всякакви други уреди, които ще Ви бъдат нужни, за да тренирате вкъщи. Не се заблуждавайте, че с два дъмбела и един прав лост ще постигнете чудеса.

– Самостоятелното трениране вкъщи крие сериозни опасности от нараняване, тъй като за някои от упражненията ще Ви бъде нужен партньор, който да Ви помага за тяхното изпълнение или да Ви пази от евентуално затискане под щанга.

Спонсорирани връзки: