Как да си ремонтираме покрива, ако тече!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Няколко съвета как да си ремонтирате покрива сам.

На всеки, който живее в къща му се е налагало или ще му се наложи поне веднъж в живота да направи ремонт на покрива си. Само по себе си това е доста сложна операция и трябва да сте наясно, че не всеки човек може да си ремонтира покрива сам. Най-добре се доверете на някоя фирма, която извършва ремонт на покриви, отколкото да рискувате собственото си здраве, само за да спестите някой лев. Ако не разполагате с необходимите средства може да се доверите и на някой частен майстор, който да ви ремонтира покрива, но тогава никой не може да Ви даде гаранции за свършената работа и ще трябва да рискувате с наемането му.

Все пак ако сте упорити и сте решили, че можете да си ремонтирате сами покрива, трябва да знаете някои неща относно извършването на ремонт на покриви. Има няколко златни правила за безопасност, които ако не бъдат спазени, рискувате да се нараните доста сериозно и тогава спестените пари от майстори ще отидат за лекари.

На първо място никога не се качвайте да ремонтирате покрива сами! Винаги работете с още някой или няколко хора, на които можете да разчитате, защото при по-голям наклон на покрива, има голяма опасност да се нараните. А при положение, че работите с някой човек, то при подхлъзване или друга злополука може да разчитате на някой да Ви помогне. Другото съществено нещо, което трябва да имате, когато извършвате ремонт на покриви са обезопасителните въжета, на които ще разчитате да Ви задържат при евентуално подхлъзване и падане от покрива. Не пестете средства за материали и средства за безопасност при ремонт на покриви, защото в крайна сметка може да се окаже, че заради някакви си 10-20 лева по-малко, рискувате здравето и живота си. Качествените материали ще Ви гарантират дълъг живот на покрива и ще Ви спестят средства от евентуален нов ремонт на покрива, при положение, че използвате евтини и ниско качествени материали. Най-доброто време за ремонт на покрива е през горещите летни месеци, защото както сигурно се досещате, не може да си разбиете покрива и след 1-2 часа да завали силен дъжд, и да Ви намокри покъщнината. Поради тази причина следете редовно прогнозата за времето и изберете най-подходящия ден от седмицата, в който не се очакват валежи. Също така Ви съветвам да започнете ремонтните дейности рано сутринта, защото ще бъдете изложени на силното слънце и едва ли ще ви се отразят добре горещите летни температури от 35-40 градуса на слънце.

При положение, че спазвате горните съвети и препоръки ви очаква едно безопасно и ефективно ремонтиране на покрива.

Спонсорирани връзки: