Как да изберем подходящ матрак?

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Изборът на матрак е много труден, ако не сме добре информирани. Хората нямат познания в тази област и чак когато им се наложи да сменят матрака, се сещат да проучат възможностите. Много консултанти ще ви насочат погрешно, защото на повечето места просто желаят да продадат най-скъпата стока.

Това обаче не означава, че ще ви донесе удобството, което заслужавате. В този материал ще ви запознаем с различни видове матраци и ще ви препоръчаме модели.

Най-добрият избор

Според начина на изработка матраците биват еднолицеви и двулицеви. Разликата се изразява в това, че при вторите имате второ лице, което винаги може да използвате при захабяване или почистване на другото.

Еднолицевите матраци са много подходящи, защото имат вградена дървена рамка и няма нужда от допълнително такава към леглото. Амортизацията при тях, обаче е много по-бърза, защото си остават само с едно лице.

Двулицевите матраци са много по-добрият избор. В много от случаите двете лица са с различна подплата според сезона, за който ще се използват. По-леки за през лятото и по-затоплящи с вата за през зимата. По-дългият живот на ползване от тяхна страна също е голямо предимство, защото няма да ви се налага толкова често да ги сменяте. Двулицевите матраци обаче се нуждаят от подматрачна рамка, за да могат да бъдат поставени. Само така матракът може да диша и да се проветрява, иначе рискувате бързо да се сдобиете с мухъл по него.

Според употребата си матраците се делят на: такива с пружинен пакет, с джоб система, полиуретанова пяна, мемори пяна и пенолатекс. Всички тези модели са много различни един от друг. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Нужно е да се запознаете с цялата информация за тях и чак тогава да изберете правилния.

Матракът трябва да е съвместим с леглото и да се почиства, защото иначе се превръща в идеално огнище на всякакви паразити. Моля, ако имате въпроси, се свържете с нас или посетете нашия магазин, за да ви помогнем в избора на най-добрия матрак за вас.