Какво представлява LED технологията ?

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

LED или на английски “light-emitting diode” е най-добрата осветителна технология създавана до момента. Предимствата на тази технология пред останалите светлинни източници са много на брой. В зависимост от подаденото напрежение и консумацията, всеки светодиод свети с различна сила.

 

При крушните с нажежаема жичка или луминисцентните тръби белият цвят се получава след преминаването на светлината през цветен материал. Светодиодите обаче се предлагат в различен цвят. При тях бихте могли да изберете измежду няколко нюанса на бялата светлина – топло бяло, синеещо ярко и други.

Приложение на LED светодиодите

LED светодиодите са холивудските звезди в киното на осветителните тела. Започнаха да ги монтират на все повече места – в заведения, клубове, правителствени сгради и прочие. В автомобилите също се монтират LED крушки от доста време. Аз пък имам велосипед с LED осветителен фар.

Предимствата на LED осветлението са твърде много – тези крушки са икономични, консумират малко електричен ток, защото течният кристал, който създава светлината се нуждае от много по-ниско напрежение, а ефектът е същият, та дори и по-добър от конвенционалните крушки.

Дългият експлоатационен период на LED светодиодите е основна тяхна характеристика, особена ако електрическата мрежа е стабилна и филтрирана от смущения.

За разлика от конвенционалните осветителни тела, LED крушките не отделят топлина. Съпротивлението при лед технологията е оста по-ниско и те отделят пренебрежително малко количество топлина, сравнявайки ги с другите крушки.

 

Какво можем да ви предложим ние ?

В нашите магазини можем да ви предоставим много на брой осветителни тела, реализирани с LED светодиоди. След покупката на LED осветително тяло съвсем бързо ще възвърнете разходите си по покупката от предстоящите ви сметки за електроенергия.