Мебели от ратан – поддръжка

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

Повечето мебели, които са изработени от ратан са плетени и биват един от най-често предпочитаните избори, когато става дума за обзавеждане на жилището ни и градината ни.Тези видове мебели са още изключително подходящи и за балкона, осигурящи незаменимо удобство и уют. Мебелите от ратан се произвеждат от висококачествена дървесина, която внася хармония и уют в дома и градината ни.

Столовете, масите и други видове мебели, изработени от този екзотичен материал, биват прекрасен избор не само за реализирането на една страхотна обстановка в градината, но и на балкона.

От добре познатата ни тропическа дървесина се изработват още мека мебел, а именно кресла, фотьойли и други. Поредното предимство на ратановите мебели се свързва с това, че те са изключително функционални и се отличават със своя неподправен дизайн. Независимо от помещението, което смятате да освежите, винаги можете да разчитате на ратановите мебели за постигането на невероятна релаксираща и спокойна обстановка.

Съвети за поддържане на мебелите от ратан

Поддръжката на ратановите изделия от изкуствен материал съвсем не представлява някаква особеност – единственото, от което се нуждаете за почистването им е забърсване с кърпа или цялостно измиване. Естественият ратан изисква полагането на една идея повече грижи. За целта използвайте мека суха кърпа, с помощта на която ще можете бързо и лесно да премахнете прахта и всякакви други евентуални замърсявания по покритието на мебелите.

В допълнение на това, естественият материал не е водоустойчив, което го прави изключително податлив при намокряне с вода. За разлика от него обаче, изкуственият му вариетет представлява изключително практична опция, която не само че осигурява уют, но и се отличава с изключителната си леснота по отношение на почистването и поддържането му като цяло.

Градинските мебели от изкуствен ратан се почистват изключително лесно – за целта просто ги полейте с маркуч или с кофа вода и ги оставете да изсъхнат на слънце. Поддръжката на естествения материал не представлява никак лесна задача. В този смисъл, всякакви евентуални разлети течности е наложително да се попиват веднага.

През зимните месеци е препоръчително да прибирате градинските мебели от естествен ратан някъде на сухо място. За разлика от тях обаче, при едно случайно оставяне под дъжда, другият вид, изработени от изкуствен ратан, не се деформира.