Ветеринарен софтуер от Български ветеринарен портал

1
Добави коментар
bgvet
bgvet

Български ветеринарен портал има удоволствието да информира своите потребители и гости, че екипът ни започна работа по изготвяне на съвременен ветеринарномедицински продукт, чиято цел е да обезпечи нуждата от специализиран ветеринарен софтуер за българските ветеринарните клиники и кабинети. До няколко месеца практикуващите ветеринарни лекари в България ще разполагат с решение (работното заглавие на проекта е „БВП Софтуер за ветеринарна практика“ или съкр. СВП), което отговаря изцяло на Европейското и националното законодателство и покрива изцяло техните изисквания за съвременна работа във ветеринарната клиника. Едновременно, СВП ще предложи уникални екстри, които го превръщат в безспорен лидер на пазара.

Информационният продукт ще бъде предназначен за работа във ветеринарните лечебни заведения (ВЛЗ) на територията на страната и ще се разпространява в две версии:

1. Standalone version (Самостоятелна версия), базирана на компютър във ВЛЗ; 2. Cloud version (Облачна услуга).

И двете версии ще бъдат разработени с използване на най-съвременни интернет технологии и ще осигуряват пълна съвместимост с Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome и Opera. Работата със СВП ще може да бъде осъществявана както от стандартен компютър и/или лаптоп, така и от мобилни устройства, като таблет или телефон с операционна система Android или iOS. Всички устройства, които използват продукта в един и същи момент, ще предоставят на техните ползватели възможност за аудио/видео конферентна връзка.    

СВП ще обслужва изцяло технологичния престой и взаимодействието на собственика на пациента, независимо дали говорим за продуктивно животно или домашен любимец, с обслужващия ветеринарен лекар, както във ВЛЗ, така и на терен (например, при изпълнение на ангажиментите на ветеринарния лекар по ДПП). Всеки работещ във ВЛЗ ветеринарен лекар или техник ще разполага със собствен акаунт за достъп (потребителски профил) с всички произтичащи от това отговорности и ползи.

СВП ще бъде изграден на модулен принцип и ще се предлага във версия с базова функционалност, която покрива регистрацията, диагностицирането, назначаването на терапия и проследяването на лечението на пациента, а всеки следващ модул (например, предлагане от СВП на алтернативи за диагноза на основата на въведена симптоматика, предлагане от СВП на алтернативна терапия с по-ефективни или алтернативни на назначените ВМП, евристика, взаимодействие в реално време с доставчици и търговци на ВМП, взаимодействие в реално време с други ВЛЗ, видеоконферентни връзки с други ВЛЗ или специалисти в конкретна област на ветеринарната медицина, взаимодействие с интернет страница, електронни услуги за пациентите, SMS известяване на клиенти, е-лекарствен справочник, взаимодействие с регистри на БАБХ, видео чат с колеги и клиенти и т.н) ще доразвива неговата функционалност.

В бизнес модела на проекта сме заложили базовата функционалност на СВП и нейните последващи версии да се предлагат безплатно на гилдията.

За нуждите на конкретното ВЛЗ ще се заплаща еднократно такса за първоначална инсталация и настройка на продукта (независимо дали говорим за Standalone version или Cloud version) и годишна такса, която ще обезпечава развитието на продукта и пускането на следващите версии, безпроблемната работа и поддръжката. Всеки следващ модул ще бъде на разположение за download от специализираната страница на СВП в Български ветеринарен портал, като цената му ще се определя от неговата специфика и сложност. Последното ще позволи гъвкаво конфигуриране на СВП, съответстващо на конкретните нужди на клиента и няма да натоварва бюджетите на ВЛЗ със закупуване на ненужни модули.

Cloud version ще разполага и с допълнителни статистически и комуникационни възможности.

Екипът на Български ветеринарен портал ще приеме с благодарност всяко желание за съдействие или полезен съвет, който потребителите и гостите на портала заявят или ни изпратят.