Идея за подарък за Великден

1
Добави коментар
Gi_2
Gi_2

Подарък за децата

Освен традиционните за Великден козунаци и сварени яйца, подарък, с който със сигурност ще зарадвате децата, независимо дали са вашите или на роднини или приятели, е голямо шоколадово яйце. Подобни са на малките на Kinder, само че са в доста по-голям размер. Вътре пак има играчка, но със сигурност е нещо малко по-различно, на което ще се зарадват. Всъщност в Италия, не се боядисват яйца, а се подаряват шоколадови такива. Това е подходящ подарък и за малки и за големи, които обичат шоколада. Защо да не ги поглезите на такъв хубав празник и не го направите още по-вкусен.

 Плюшен заек също е подходящ и тематичен подарък за Великден. Нека се възползваме от празниците и да зарадваме близките си, колкото се може повече.

Как да прекарате Великден с деца?

Мисля че е подходящо да вмъкна една идея, ако имате деца или ще прекарате дните около Великден с деца. Ако времето е хубаво може да излезете навън: в някой парк или на някоя поляна и да организирате игра „в търсене на съкровището”, но да скриете яйцата някъде наоколо (може и шоколадови) . Ще се забавлявате и децата със сигурност ще запомнят Великден и ще чакат следващия с нетърпение!

За родителите

Ако става въпрос за подарък за Великден за родителите, няма нищо по-ценно за тях от вашето присъствие. Да се съберете цялото семейство на трапезата вероятно е най-добрият подарък за тях. Разбира се, помощ в боядисването на яйцата или месенето на козунака също са добре дошли,  а е и забавно.

Поводът е подходящ и за поднасяне на цветя и картичка с хубаво пожелание.

Оригинален подарък

Ако пък искате по-оригинален подарък, но с традиционните боядисани яйца, може да го персонализирате. Какво имам предвид:

Да напишете пожелание и да го вкарате в яйцето.

Не е сложно като изпълнение. Трябва ви игла, с която да изпразните съдържанието на яйцето (което може да използвате за друго), измивате вътрешността на черупката с вода и подсушавате, боядисвате черупката, след което пишете пожеланието на листче, сгъвате го на фунийка и го пъхате във вътрешността на яйцето.  Мисля, че по този начин ще зарадвате близките си, защото ще ги накарате да се почувстват специални.

Ето още едно приложение на яйцата: може да изпразните съдържанието и да ги превърнете в оригинални свещници, като ако искате може и да ги боядисате от външната страна. Със сигурност ще  внесат свежест във великденската ви украса.