10 неща, които само хората, родени да пътуват, биха разбрали.

1
Добави коментар
cozybg
cozybg

11
апр

Може би е ген. Желанието да пътуваш, имам предвид. Всъщност експертите спорят дали желанието да откриваш нови места, да изследваш малки провинциални градчета и селца или големи градове и да откриваш скрити скъпоценни камъни, може да се дължи наистина на твоите гени, но може би не само на един.

Имено на конкретния ген е DRD4-7R, но аз предпочитам да мисля, че първата буква D по-скоро се свързва с „destinations“- пътувания и то много пътувания. Дали ти притежаваш този ген, можеш да разбереш, ако прочетеш 10 неща, които само хората родени да пътуват, могат да разберат в следващите редове.

„Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница“

Св. Августин

1. Винаги си бил луд по карти

Освен че си учил география в училище и си се забавлявал, ти обичаш да четеш National Geographic. Ако картите са твоя страст и са окачени по стените ти вместо картини, то това е сигурна причина, че ти обичаш да пътуваш.

2. Ти си перфектният пример за любознателен човек

Движението, откриването и покоряването на нови граници е било съществено за развитието на човечеството. Ако ти имаш непрестанно желание да покоряваш нови места, хора, храна, то ти определено имаш онова нещо, което те кара да пътуваш все повече и повече. И има само едно спасение, а именно да пътуваш!

3. Нямаш проблеми в оправдаването на изхарчените пари за пътуване

Когато хората ти казват, че дрехите, които си похарчил за пътувания, можеш да похарчиш за дрехи, кола или дори къща, то ти не ги разбираш. Да, тези хора просто не могат да разберат огромната инвестиция, която ти си направил за цял живот!

4. Не се плашиш лесно!

През 1998, 16 туриста са отвлечени в Йемен, когато аз бях на ваканция с приятели там. По-късно 4-ма от тях са били убити. Ние не бяхме разбрали за станалото, докато не пристигнахме в Италия няколко дни след това и бяхме попитани от репортери защо избираме такива опасни дестинации. Ние дори бяхме порицани за поемането на този риск. В крайна сметка всеки от нас просто обича приключения!

5. Считаш непознати за приятели още от първия момент на запознанство

Все пак отвореният човек, който обича да пътува, много често намира нови приятели в страните, които посещава. Има много начини да станеш приятел с някой непознат по време на пътуване- например вечеря, игра на карти или просто докато си говориш с тях.

6. Опияняваш се, когато си организираш поредното пътуване
„Мисля, че това е моето приключение, пътуване, път и предполагам моето отношение е нека се оставим да отидем там, където ни отнесе течението“

Ленърд Нимой

Може би ти не си от тези хора, които просто потеглят на някъде без да плануват предварително, все пак някои хора смятат, че самото плануване на пътуването е част е забавлението!

Плануването на маршрута и четенето на гайдове освен това може да е доста полезно.

7. Не се страхуваш да се разболееш по време на пътуване

Просто не се интересуваш дали има опасни болести или животни на местата, които посещаваш.

8. Знаеш всичко за опаковането на багажа

Ако си роден да пътуваш, ти можеш да потеглиш на момента, защото ти можеш да си събереш необходимите неща и те да тежат възможно най-малко за секунди. Не ти се налага да си правиш списък на това, какво да вземеш, и не ти се налага да проверяваш дали е разрешено да пренасяш нещата, които си взел. Ти просто вече отдавна знаеш всичко това.

9. Часовата разлика не те притеснява

Ти си един от онези щастливци, които никога не усещат часовата разлика.

10. Никога не се насищаш да пътуваш

Винаги си планувал поне няколко пътувания. И винаги когато се прибереш от едно пътуване, започваш да плануваш следващо.

Страстта ти към пътуване не те оставя никога намира и винаги искаш още и още.

И ако много често започваш с изречението: “ Когато бях в … „, то ти си просто едно изключително интересно и любопитно човешко същество. С други думи , неизлечим пътешественик. Присъединете се към клуба!