МБАЛ „Дева Мария“ с Международна звезда за лидерство в качеството

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаската многопрофилна болница „Дева Мария“ е избрана да получи награда „Международна звезда за лидерство в качеството“ в категория златна. Официалната церемония по връчването ще се състои на 28 юни в Париж.              

Решението да се даде тази награда е в резултат на проучване и анализ, направен от международната Дирекция по Бизнес Инициатива (BID). Организацията провежда ежегодни конгреси в емблематични градове, като Париж, Лондон, Мадрид, Жанева, Франкфурт и Ню Йорк, като на тези събрания се събират фирми от общо 116 държави. По време на такъв конгрес лидери и експерти в качеството дават своята кандидатура и предлагат за награда Многопрофилна болница за активно лечение „Дева Мария“. Окончателното решение се взема от специална комисия, въз основа на критерий QC 100 TQM – модел за цялостно оценяване на качеството, който е въведен преди 29 години от BID и е признат в над 100 държави.              

Благодарение на стила си на управление и предлагането на качествени услуги, болницата е била определена от клиентите си като лидер в своята област в международен мащаб. Организацията оценява високо непрекъснатото подобряване на качеството, както в сферата на обслужването, така и в управлението.              

Критериите, на които е трябвало да отговори бургаската болница „Дева Мария“ по системата QC100 са по общо 100 точки, оценяващи качеството, които са разпределени в 10 области, обхващащи всички нива на управление в компанията. Тази награда се връчва от лидери на лидери и носи на своя притежател висок престиж и международно признание. За втори път Международна звезда за лидерство в качеството отива в лечебно заведение, като през 2013г. е била връчена на специализирана дентална клиника в Непал.