Съвременно интериорно решение: баня и спалня в едно

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Задължителна част от много съвременни домове е наличието на отделна баня за всяка спалня. Дали ще можете да си позволите това до голяма степен зависи както от архитектурния план на вашето жилище, така и от финансовата ви възможност, но ако ви е писнало от семейните опашки пред банята всяка сутрин, значи е време за промяна. Изграждането на баня, пряко свързана със спалнята, може да не е най-лесната задача, но с добра идея и упоритост е напълно постижима. Потърсете помощ от специалист, за да си гарантирате качествено изпълнение, като направите безплатна заявка в MaistorPlus.

Какво трябва да знаем преди да обособим баня в спалнята?

Източник

Като за начало, обмислете какво планирате да правите с дома си в бъдеще, преди да се впуснете в подобна сериозна инвестиция. Ако възнамерявате да прекарате дълги години в него, тогава тя е оправдана. Но ако смятате да го продавате скоро и смятате, че баня до/в спалнята ще повиши цената му, ще сгрешите, защото не всяко семейство има нужда от подобна „екстра“ в дома си и така ще изгубите потенциални купувачи.

Виж още: Големи идеи за малка спалня

Източник

Задължително се консултирайте със специалист преди да предприемете изграждането на новата баня. Това е особено важно за стари жилища, тъй като особеностите им често не предполагат наличие на баня в спалнята, което от своя страна повишава разходите по осъществяването на проекта. Подходящ професионалист можете да намерите чрез нашата платформа, като направите заявка напълно безплатно.

Предвидете отделно помещение за баня в спалнята

Източник

Обособяването на банята в отделно помещение в рамките на спалнята може да се осъществи посредством стена или стъклена клетка. Предимството на този вариант е, че той не позволява на влагата да достигне леглото, спалното ви бельо и въобще да навреди на цялата стая. По този начин ще запазите добрия вид и състояние на спалнята си за много по-дълго време.

Източник

Отделянето на банята от спалнята с помощта на стъклена клетка ще придаде на помещението елегантност и завършен дизайн. От друга страна, за подобно начинание трябва да разполагате с достатъчно голямо спално помещение, защото правилните пропорции са ключов фактор за функционалността на всяка стая. 

Източник

Виж още: 5 съвета за спалня в тъмни цветове

Ако пък сте решени да обособите банята посредством стена, добрата новина е, че винаги можете да я „скриете“ като поставите плъзгащи врати с декорации, които да я отделят от спалнята. Интересен дизайн на цялото помещение ще постигнете, разделяйки банята частично чрез парапет например.

Източник

Слейте спалня и баня в едно

Източник

Ако сте почитатели на смелите интериорни експерименти, значи е време да слеете спалнята и банята в едно. За постигане на съвършен резултат, необходимо условие е помещението да разполага с много добра вентилация. Това не само означава инсталиране на качествена такава, но и много често проветряване на стаята.

Източник

Източник

Поставянето на вана в непосредствена близост до леглото е един от най-предпочитаните съвременни варианти, който обаче предполага и доста сериозна инвестиция. Ако все пак решите да заложите именно на него, ви препоръчваме да помислите и за други елементи, които да внесат допълнителен уют на помещението. Сред най-често срещаните идеи е поставянето на камина за по-добро отопление на стаята, инсталирането на ваната в близост до прозореца в комплект с елегантни завеси към него, осветление в меки топли цветове и други.

Виж още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалня

Източник

Тази интересна и същевременно луксозна идея със сигурност ще ви мотивира да обзаведете с баня и своята спалня. Не забравяйте обаче, че подобни сложни реконструкции изискват задължителната намеса на специалист, за да предотвратите течове, аварии и съсипване на цялото помещение. Подходящ майстор можете да намерите бързо и лесно, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и без обвързване. Така ще можете да разгледате оферти на различни специалисти, както и да се запознаете с оценките на потребителите за тяхната работа.