„симБиотично“ акостира на Морската гара в Бургас

1
Добави коментар
Gramofona
Gramofona

Пристанище Бургас отваря вратите на Морската гара за бургазлии и гостите на града, за да предостави пространство за едно културно и природозащитно събитие, а именно интерактивната изложба, посветена на Атанасовското езеро – „симБиотично“.

 

Самата изложба е създадена да пътува, но в същото време да информира, да забавлява и да обучава – по един нов и приятен начин, разказват организаторите от фондация „Биоразнообразие“. 

 

„Това е изложба, върху която работихме упорито през последните месеци. Изложба, чрез която искахме да покажем нашия поглед върху Лагуната – приказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води. 

 

Езерото, в което се оглежда Бургас и без което градът не би бил себе си. Така го виждаме Атанасовското езеро ние – екипът на проект „Солта на живота“! Езеро, изтъкано от сложни и често невидими връзки и отношения, езерото на вечните кръговрати и на възможния баланс между природата и човека“. 

 

Изложбата „симБиотично“ е изработена от бургаски автори – младите и креативни творци Мариана Сърбова от „Хамалогика“, Диана Павлова от БФБ, Недко Николов и Галина Милкова от „Think Forward”. 

 

Пътуването на изложбата започва от Бургас – градът на Атанасовско езеро и тук тя може да бъде видяна всеки ден от 28 април до 13 май 2015 г. от 10:00 до 18:00 часа.