Роди се дете с 8 крайника! Обявиха го за бог!

1
Добави коментар
check
check

В Индия на бял свят се появи дете с четири крака и четири ръце. Вместо притеснение от недъга му, хиляди местни индуистки се стекоха да почетат новороденото с 8 крайника бебе.

Детето на Уреда Кхатун, което на този етап все още няма име, бе показано за първи път в малкото градче Думри-Исри. Вярващите веднага намериха обяснение на недъга му – детето е превъплъщение на много почитания индуистки бог Ганеша.

Издигнатото в култ божество в индуистката религия се изобразява като слон с четири ръце. Вместо божествен знак от Ганеша, специалистите излязоха с далеч по просто обяснение – новороденото дете с 8 крайника страда от сериозен недъг, вследствие на недоразвит сиамски близнак.

Историята помни и други подобни случаи, когато местните отричат недъзите на новородените и ги си обясняват с божии дела. През 2014 г. момче с опашка дълга цели 18 сантиметра взе нелекото за себе си решение да я оперира, въпреки, че местните го почитали като бог. Ашрид Али Кхан бил обявен от местното население като земното превъплъщение на бога-маймуна Хануман.

Коментирай с Facebook

коментара