Как да продадем успешно жилище?

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Няколко съвета, чрез които ще продадете по-лесно жилището си.

Продажба на имот може да бъде лесна, но и трудна задача. Има няколко общоприети правила, които могат да ви помогнат по-бързо да продадете имота си. Като за начало е важно да се държите неутрално, като не трябва да показвате по никакъв начин, че искате на всяка цена да се разделите с имота си, но пък и не трябва да показвате излишна привързаност към него.

Добре е да продавате жилището без мебели, защото по този начин то изглежда далеч по-просторно, а и някои купувачи могат да се откажат от закупуването на апартамента, ако не им хареса как е обзаведен. Затова по-добре изхвърлете старите мебели или си ги приберете някъде, където след време може да ви потрябват. Другото, на което можете да заложите, за да впечатлите клиента, е свежия аромат, като по този начин купувачът си мисли, че купува нещо ново. Уверете се, че всичко работи и изглежда добре, преди да предложите жилището си за продан в някой сайт за безплатни обяви, агенция за недвижими имоти, обяви във вестници и списания и т.н.

Повечето продавачи допускат елементарни и сериозни грешки, още при пускането на обяви за продажба на имот или при преговорите с купувачите. Най-честите грешки на продавачите са: определянето на цена на имота, въз основа на това, което иска да получи, а не по пазарните цени, някои от собствениците на жилища се доверяват на неопитни посредници, сравненията със съседните имоти и изтъкването на предимствата на вашия имот и т.н. Емоционалното подхождане към имота също е грешка, защото след като той е пуснат на пазара за продажба, вече не е „вашият дом”, а стока за продан.

Ако смятате, че няма да се справите с продажбата на вашия имот, то най-добре се доверете на доказана и сигурна агенция за недвижими имоти, която да поеме тази задача. По този начин, вие ще увеличите в пъти шансовете си за продажба на имот, защото така си спестявате време от разходките с екскурзианти, които само се правят на купувачи, от пускането на безплатни обяви в интернет и различни други мас медии, от подготвянето на документите за продажба и други дребни, но важни неща около продажбата на имота. Затова се доверете на някой доказан брокер и се отдайте спокойно на ежедневните си ангажименти.

Спонсорирани връзки: