Вижте какво НЕ ТРЯБВА да правите, ако Ви ухапе змия!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Топлото време успя да събуди от зимен сън не само хората, но цялата природа, в това число и горските животни. В поредица от два материала, решихме да Ви информираме, затова какво да правите и какво да не правите, в случай че попаднете на отровна змия, в планината и тя Ви ухапе.

Важно е да знаете, че змиите хапят, не защото са лоши по природа, а защото лесно се плашат. Отровна или не, змията няма да Ви нападне, освен ако не се усети в застрашена позиция. Разбира се, никой разумен човек не би дразним змия, каквато и да е тя, нарочно, но понякога се случва това да стане и случайно. Всъщност, спокойно може да се приеме, че всяка агресия, от

Advertisement:

страна на змията към човека си е чиста проба, самозащита, дори Вие да не мислите, че има от какво да се защитава животното.

След като, в предишният материал, съставен с любезното съдействие на колегите от сайта pikbg.info Ви запознахме с това какво ДА направите ако Ви ухапе отровна змия, сега ще Ви представим всичко, което НЕ ТРЯБВА да правите!

Никога не слагайте лепенка, марля или каквото и да било друго на ухапаното място. Това спира разпространението на отровата и следователно пречи на организма да се бори с нея. Освен това, така отровата се локализира и може да доведе до тежки некрози, че даже и до ампутация!

Не се опитвайте да

режете кожата около ухапаното място, с цел отровата да изтече! Практиката е показала, че това никога не се случва, освен това едва ли имате стерилен инструмент, с който да го направите и в крайна сметка, създавате повече работа на лекарите!

Не се опитвайте да изсмуквате отровата от ухапаното място! Всеки човек има микроскопични ранички в устата си и така просто я вкарвате, пряко в организма си!

И накрая – не поливайте мястото на ухапване с алкохол, а също така и не го пийте, защото ще се почувствате само по-зле! Също така не тичайте, не викайте и не правете резки движения, защото с тях, само ще разпространите по-бързо отровата в тялото си!