Вижте какво ТРЯБВА да направите, ако Ви ухапе змия!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Със затоплянето на времето, всички горски създания наизлязоха. Това, с пълна сила важи и за змиите. А, заради благоприятното географско разположение на малка България, у нас змии има много – цели 17 вида! За щастие, само 6 от тях са отровни. Повечето, отровни змии, могат да се срещнат само в планините. Те, пък са разпространено място за отдих, през горещите летни месеци. Затова, е добре да знаете какво да правите и какво да не правите ако случайно, вземе, че Ви ухапе змия. В два поредни материала, с любезното съдействие на колегите от pikbg.info ще Ви разкрием, именно това!

В

Advertisement:

случай, че Ви ухапе неотровна змия, няма за какво да се притеснявате. Е, разбира се ще се изплашите и шокирате, но най-многото, което може да Ви се случи, от здравословна гледна точка, е да получите възпаление. Това се случва по различни причини, но ако стане трябва незабавно да отидете на лекар!

Ако, обаче Ви ухапе отровна змия, ситуацията изглежда доста по-различно! Първото, а и най-важно нещо, което трябва да направите, в такъв момент е да се опитате да запазите спокойствие. След това е добре, ухапаното място да се обездвижи, но да не се спира кръвообръщението му. В случай, че имате

възможност огледайте змията, добре! Така ще можете по-късно да я опишете на лекарят, който да я идентифицира и да предприеме най-адекватните действия. И бързо потърсете лекарска помощ, в най-близката болница.

У нас, няма чак толкова отровна змия, която да може да убие човек, при навременна медицинска намеса. Така, че дори да Ви ухапе отровна змия, няма от какво толкова да се плашите, но бързо отидете на лекар. Тъй като, пролетта е сезона, в който най-често могат да се срещнат змии, бъдете особено внимателни по време на излети и разходки в планината и носете само здрави обувки и високи чорапи!