Ето защо пакетираните чипсове и снаксове са наполовина празни!

1
Добави коментар

Advertisement:

Advertisement:

продукти си има точно определена цел!

Както знаем, този въздух, с който са пълни пакетите с чипс, снакс и прочие, е азот. Той е напълно безвреден за хората и се съдържа във въздуха, който дишаме. Той запълва празното пространство в опакованите храни с цел и това е продуктите в пликчето да останат цели при доставка. 

На всеки е известно, че в малко пространство, струпани стоки на куп се деформират по един или друг начин. И именно за това чипсовете и сродните му щърволинки се пълнят с въпросния газ- азот, за да се

предотврат натрошаването на продукта вътре в опаковката и запазването на целостта му при доставка и транспортиране, разкриха колегите от pikbg.info.

Преди години в САЩ бе приет закон, който задължаваше производителите на такъв тип пакетирани храни да изписват на опаковките действителният грамаж на продукта в пакетчето, или иначе казано нетното тегло на чипса, примерно, за да не се подвеждат клиентите от големите опаковки. Този закон обаче не винаги се спазва и в повечето случаи производителите умишлено подвеждат хората.