Най-модерните мъжки прически

1
Добави коментар
how2bg
how2bg

Много често добрата прическа е по-важна за мъжкия външен вид, отколкото за дамския. Жените могат да си позволят волния растеж на косата, докато на мъжете им се налага да поддържат по-често бързо израстващата си къса коса. Да видим какво предлагат на господата последните тенденции и дали могат да се радват на повече „своеволия“.

1. Първата прическа вече е широко разпространена на запад и сред някои по-напредничави сънародници. Косата се поддържа къса около врата и на линията тръгваща от слепоочията. Остава един сравнително дълъг перчем от челото по темето към тила.

2. Следващата фризура обикновено върви в комплект с брада. Косата е сравнително дълга за мъжка прическа, а горната част се прибира назад на нещо като опашка или рошав кок. На пръв поглед за някои мачовци този вид изглежда неособено мъжествен, но спомнете си, че някога воините и на изток, и на запад са предпочитали по-дълги коси.

3. Третият стил изглежда като смесица от първите два – косата е къса в областите на врата, тила и слепоочията. Горният перчем обаче е достатъчно дълъг, за да се върже на опашка. Крайният резултат е прическа с излъчване на азиатски воин.

4. Ако подрежете горния перчем, ще се получи следващата прическа – при нея има по-плавно преливане от по-късо подстригана част към по-дългата, като перчемът не е задължително зализан назад, по-често е фиксиран нагоре.

5. Една класика бе съживена – прическа носена от нашите дядовци отново набира сила. Косит са сресани и фиксирани на една страна, вратът е обран, но няма обръснати части по самата глава. В горната част косата е малко по-дълга.

   

6. Последната прическа ни връща във времената на Елвис и филма „Брилянтин“. Перчемът в горната част е по-дълъг, косата отзад на тила и слепоочията не е прекалено къса. В повечето варианти можете да срещнете и наличието на бакенбарди.