Как да почистим прозорците у дома

1
Добави коментар
Mr-Clean.bg
Mr-Clean.bg

Как да почистим прозорците у дома

2 votes, 5.00 avg. rating (100% score)

Прозорците са своеобразен поглед към света, който ни заобикаля и именно през тях минава светлината на Слънцето и Луната, красивите светлосенки на облаците и усмивките на булевардите и хората. Доброто почистване на прозорците на нашия дом или офис ще ни даде възможност да се насладим на света около нас и ще спомогне за значително по-приветливия вид на всяко помещение.

Защо е необходимо да почистваме прозорците редовно?

Прозорците изглеждат най-добре, когато биват почиствани редовно, а не просто когато забележим, че са се замърсили значително повече от обикновено. Регулярното почистване на витрини и прозорци  е добре да става веднъж на 1-2 месеца, за да можем да гарантираме тяхната визия във всеки един момент. Когато говорим за почистване на офис прозорци този период може да бъде и малко повече с оглед на факта, че това все пак е времеемка дейност.

8 Съвета за почистване на прозорци

Ето и нашите съвети за почистване на прозорци, които се надяваме да ви помогнат да решите проблема с тяхната поддръжка и да се насладите на красота и естетика:

Почистете едната страна на прозореца с вертикални движения, а другата с хоризонтални. Така ще можете лесно да идентифицирате потенциални петна и замърсявания, както и драскотини, които не могат да бъдат отстранени.Ако ви се налага да почиствате витрини или прозорци с голяма площ, то изключително добра идея е да се снабдите с подходящи инструменти предварително, за да можете да достигнете и до най-отдалечените места.Малките драскотини, които са се образували в стъклото понякога могат успешно да бъдат прикрити с използването на паста за зъби, която ги запълва, без това да се отразява на визията им.Добра практика е да миете прозорците в облачен ден, защото в противен случай рискувате прекалено бързо изсъхване на използваните препарати и течности въобще. Това може да ви създаде трудности и да ви се наложи да отделите повече от планираното време за тяхното третиране.Още едно приложение на вещите за сутрешния ви тоалет (по-горе вече споменахме пастата за зъби) е използването на четка за зъби, с която да почистите ъглите на прозорците идеално, без да оставяте никакви следи от предишните замърсявания.Най-добрият начин за подсушаване на прозорците си остават вестниците. Освен, че при правилното им използване ще можете да се насладите на идеално чисто и подсушено стъкло, то те оставят и микроскопичен слой покритие след себе си, което за известно време предпазва повърхностите от натрупване на прах.Прозорците винаги се мият отгоре – надолу. Този подход предотвратява наличието на течове по самата повърхност на стъклото и по този начин не ви създава допълнителна работа на по-късен етап.Ако използвате силно реактивни препарати за почистване на прозорци, то имайте предвид, че те могат да навредят на вашата дограма. Това е най-често срещан проблем при дървената дограма, която не е проектирана да бъде устойчива на подобни препарати. За да сте сигурни, че препарата няма да попадне върху нея можете да постелите някаква кърпа или парцал, които да улавят падналите от прозореца капки.

Въпреки че в тези съвети се фокусирахме предимно върху почистване на стъклата, то не пропускайте да почистите и целите прозорци т.е. и дограмата, за да имат те едно великолепно и красиво излъчване, гарантиращо елегантност във всеки момент от вашия ден.

За автора: Приятен ден от мен Цветелина Богданова и екипът на Мистър Клийн.

Публикувано в Новини на 18/02/2015 от mrclean.