Да скъсаш с Фейсбук в 6 стъпки

3
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Запозна се с Фейсбук докато беше тийнеджър или малко след това. Имаше кратка забежка с MySpace по същото време, но нещата между вас приключиха бързо, а пък и да бъдем честни – Фейсбук е истинската ти любов. За кратко нещата между вас бяха прекрасни. Но сега всичко минава границите на нормалното. Фейсбук отива твърде далеч. Играе си с емоциите ти, отнема ти от времето, хранейки самочувствието си и учейки се от най-съкровените ти мисли и чувства. Настроението ти зависи от Фейсбук.

Започва да става зловещо и е време да си кажете сбогом завинаги.

Не всеки е готов да скъса с Фейсбук завинаги. Някои го посещават късно нощем след като са леко пийнали и имат нужда от развлечение в малките часове на деня. Други искат да си оставят отворена вратичка и да си останат „само приятели”. Трети може да се върнат към Фейсбук след месец два и да опитат отново.

Има няколко начина, които ви предлагаме за сигурно скъсване с Фейсбук. Ако и те не действат… имаме проблем.

Стъпка 1: Разделете се с Фейсбук апликацията на смартфона си

Ако сте готов да скъсате с Фейсбук, но нямате нищо против да го проверявате от време на време, когато сте на парти или с приятели, то тогава може просто да изтриете апликацията от телефона си. Когато го направите ще видите как забравяте за навика да отваряте червените индикации и това ще позволи да гледате на Фейсбук по друг начин.

Стъпка 2: Блокирайте Фейбук на компютъра си

Фейсбук разсейва ли ви? Тогава може би просто може да го блокирате в браузъра си. Скоро ще установите, че свършвате работата си на компютъра по-бързо от обикновено, както и че ви остава повече свободно време да вършите неща встрани от компютъра. С други думи, Фейсбук ще остане на заден план и ще се засичате само когато вие искате.

Стъпка 3: Деактивирайте акаунта си

Сериозно искате да извадите Фейсбук от живота си, но често се отново с него, когато ви с отдаде възможност. Надявате се Фейсбук да се промени, но не. Може би нещата ще са различни след няколко месеца? Ако наистина искате да разкарате Фейсбук от живота си-просто деактивирайте акаунта си.

Стъпка 4: Скъсайте завинаги

Нещата просто не се получават и искате да сте 100% процента сигурни, че няма да се съберете отново с Фейсбук профила си. Да изтриете акаунта си в мрежата е сериозна работа. Можете да си свалите копие преди да изтриете всичко, но нещата никога повече няма да са същите и няма да може да ползвате стария си акаунт.

Стъпка 5: Хвърлете компютъра/телефона си в океана

Просто не вярвате повече на себе си и в това, че може да се разделите с Фейсбук. Време е да премахнете всички изкушения, които ви дърпат към него. Не си мислете, че Фейсбук няма да се опита да ви търси отново. Той ще ви търси със сигурност. Придвижва се бързо, през границите и ще ви стигне. Бягайте. Ако сте близо до океан или море – това е добре. Езеро или фонтан също ще свършат работа. Кажете на Фейсбук как се чувствате, бъдете честен и защо не може да продължава така. Тогава изхвърлете всяка техника, която има достъп до Фейсбук във водата. Изчакайте 5 минути. След това си идете вкъщи.

Стъпка 6: Излезте в нелегалност

Ако сте скъсали с Фейсбук и сте хвърлили цялата си техника в океана, но някак все се засичате с него, изгорете парите си. Опаковайте дрехите си. Кажете сбогом на близките си и приятелите си. Идете в бункер. Това е единственият начин.