Кариерно ориентиране и коучинг

1
Добави коментар

Мозаечният Свят Кариера е уникална индивидуална програма/срещи за кариерно ориентиране и коучинг. Основава се на визията за удовлетворяващата реализация на призванието като мозайка, взимаща предвид ценности, личен профил, цели, приоритети, стил на живот, индивидуални предизвикателства и нужди. Мисията на Мозаечния Свят: Кариера е да подкрепи всеки, който има намерение да открие и реализира призванието си, да създаде удовлетворяваща кариера.

Призванието е пресечна точка между:

В елемента си сме най- успешни лично, социално и финансово. Тогава сме най- ефективни и продуктивни, защото използваме силните си страни; най- мотивирани и креативни, защото действаме от позицията на страстта и интересите си. Удовлетворението и финансовата стабилност са възможни заедно; те са взаимно зависими.

Кариера от латински означава път – жизнен път. Визията на Мозаечният Свят: Кариера е общност, в която всеки индивид има лично, социално, финансово удовлетворяваща кариера, реализира потенциала си и допринася за общността. Тази визия се реализира чрез индивидуалните срещи и програми за кариерно ориентиране, създаване на полезни, вдъхновяващи материали, презентации и проекти.

Този процес е полезен и ефективен, когато търсите:

Откриване/ прецизиране на призванието и най- ефективната, удовлетворяваща реализация, както и създаване на желания стил на живот
Планиране и реализиране на кариерно развитие/ промяна
Себе представяне в кандидатстване за работа – консултиране (създаване на автобиография, мотивационно писмо, портфолио, подготовка за интервю за работа)
Подобряване и развиване на лична ефективност, настройка за успех и лекота в работата

Най- добрият начин да разберете от какво точно имате нужда и дали този процес е за вас е да опитате!

Картина на призванието към момента на работа
Цялостна картина на това къде сте по отношение на кариерното си развитие – цели, нужди, предизвикателства, постижения и пътища за развитие
Визия за кариерата ви и посоката ви на развитие
Изясняване на цели и пътища за постигане на успешна реализация
План за действие с конкретни стъпки, възможни спънки и как да бъдат преодолени
Увереност в себе си и познаване на собствения си потенциал
Разбиране на това с какво разполагате и как можете да го приложите (качества, опит, образование, ресурси)
Личен профил – как да работите, общувате и да бъдете най- ефективни

*Практики, насоки и техники за справяне с предизвикателствата, които срещате

*Материали, насоки и задачи

*Папка с личните ми матирали и инструменти, която може да се допълва

Ценa

Цената на еднократна среща с продължителност 60мин е 45лв.

Цената на три срещи + предварителна диагностика и последващи задачи е 105лв.

Най – ефективна е последователната работа чрез индивидуална програма. При изработване на такава с продължителност над три срещи, клиентът получава по- голяма отстъпка и по- устойчив резултат.

Време

1 час за въпросник + подготвителната среща – еднократно

1 час на среща

30 мин – 1 час на седмица за задачите между срещите30 мин

От даденост на процеса и целта

Резултатите от работата са право пропорционални на готовността на всеки участник да се отдаде напълно на процеса, доверявайки се и инвестирайки необходимите време, усърдие и внимание. Искреността със себе си и с водещия са ключови са успеха на процеса, като конфиденциалността е гарантирана.

Кариерно ориентиране и коучинг – началото

Първата стъпка е диагностика, чрез въпросник и подготвителна среща, на която се определя за какъв резултат и за каква цел се работи. На базата на диагностиката се изработва програма за достигане на желаните цели, като минимално достатъчни са три срещи. Програмата е строго индивидуална и уникална за всеки участник – създадена с оглед на неговите нужди, цели и профил. Всеки процес е уникално ушита дреха, която не може да се повтори. Възможни са и еднократни срещи, според желанието и възможността на клиента.

Кариерно ориентиране и коучинг – процесът

Процесът на работа е цялостен и не се заключва само в срещите. Между тях участниците имат практически задачи, които подпомагат постигането на целите им и интегрирането на наученото по време на срещите. Процесът има образователен характер – помага на участниците да се научат сами да поставят, формулират и реализират целите си, да създават навици и нагласи за успех . Кариерно ориентиране и коучинг – последваща работа и подкрепа

След приключване на коучинг програмата/ срещите, участникът получава:

Обобщение на процеса
Индивидуални задачи, които поддържат мотивацията и осигурят интегриране на постигнатите нови начини и подходи на мислене/ действие/ реакция
Материали, свързани с индивидуалните нужди и предизвикателства на участника

Методиката за Кариерно ориентиране и коучинг е разработена на базата на дългогодишно изследване, личен опит, изпитани техники и е изкована в практиката с разнообразни клиенти и младежи.

Базира се на НЛП, коучинг, практики за целеполагане, психологически подходи за себе познание, медитация и неформално образование. Елица приема всички тях като инструмент и нито едно като финален отговор на житейските въпроси, свързани с кариерата, призванието и реализацията му.

Философията Мозаечният Свят: Кариера е, че всеки притежава потенциала да реализира себе си, да се справя с предизвикателства и да създаде мечтаната кариера. Ролята на коуча да подпомогне разгръщането на потенциала и увереността; да бъде коректив и да „тренира” участника да бъде успешен. Всяко човешко същество има уникално призвание, както и необходимите ресурси, за да го открие и осъществи. Целта на коучинга е да премахне бариерите по пътя, да развенчае илюзиите и да подпомогне реализирането на потенциала. „Не мога” и „Това не е за мен” са само ментални рамки, които могат да бъдат препрограмирани и преодолени.