Бисквитено руло с готов крем и кокосови стърготини

1
Добави коментар

Рецепта за бисквитено руло с готов крем и кокосови стърготини.

Необходими продукти за бисквитено руло с готов крем и кокосови стърготини:
Около 350 или 380 грама обикновени бисквити, по-тънки
84 грама (1 пакет) *Десертен крем* Creme Ole* с вкус на шоколад* без варене на Dr. Oetker
400 милилитра прясно мляко за разбиване на крема
кокосови стърготини за поръсване

Начин за приготвяне на бисквитено руло с готов крем и кокосови стърготини:
Използвах 2 пакета по 135 грама обикновени бисквити *Житен път* и 16 броя бисквити Petit Beurre, като ги разделих по равно, за две рула.
Кремът (който може да бъде и друг – тук се използва шоколадов, заради вкуса и за да бъде в контраст с цвета на бисквитите) се приготвя според упътването на опаковката.
След това бисквитите се слепват с него, като най-удобно се работи върху пергаментова хартия. Всяка бисквита се маже с крем и се редят една до друга. Леко се притискат. След като е наредено едното руло, първо се измазва с крем горната му страна, поръсва се с кокосови стърготини (отива по около 1 чаена лъжица стърготини за всяка страна), рулото се претъркулва на съседната страна, отново се маже горната страна, отново се поръсва с кокос и така до измазването му от всички страни. По този начин най-сполучливо и чисто се работи. Намазват се тънко с крем и се поръсват със стърготини първата и последната бисквити.
Тук искам да добавя – между бисквитите може да се намаже с повече крем. Но за страните първо да се размаже този крем който излиза при притискането на бисквитите и след това, ако е необходимо да се добави още малко крем, но да е на тънък пласт, до толкова, доколкото по него да се захванат кокосовите стърготини. Иначе се получава малко *мацаница* и кокосовите стърготини се губят в крема. Поне при мен се получи така.
Когато и другото руло се обработи по същия начин, двете поотделно се завиват стегнато с хартията и се оставят в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за една нощ.
При сервиране рулото се реже по диагонал.

36 total views, 1 views today

Tweet

Pin It