Какво ново в автомобилната индустрия

2
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

В последните години ставаме свидетели на новите технологии които се вграждат в автомобилите с цел по-безопасно пътуване. В тази статия ще разгледаме някой от най-новите идеи на Ауди които са въпрос на време да бъдат внедрени в техните автомобили.

• Безконтактно зареждане на електрическите автомобили – тази възможност би била много полезна, защото няма да се налага включването на кабели за акумулатора. Също така би увеличила местата за зареждане на автомобилите с много голямо количество. Не се изключва и възможността безконтактни зарядни устройства да бъдат вградени във всеки един паркинг и автомобила да се зарежда докато е паркиран. Не е ли чудесно?

• Система за намиране на свободно парко място – системата сама ще търси свободни места за паркиране в малък радиус около настоящото ви положение. Това би било много удобно защото ще спести адски много време през което иначе обикаляме докато намерим място на което да паркираме.

• Вграден тъчпад – екран който лесно ще се контролира с ръка. Има възможност системата да бъде направена да работи и с гласови команди. Това би предотвратило много инциденти които стават заради разсейване на шофьора.

• OLED технологията е една много интересна, доста различна от стандартните диоди по LED технологията. С новото осветление ще може да се постигат впечатляващи резултати. Най-интересно е, че те могат да бъдат правени по цялата каросерия на автомобила. • Нови пружини – сериозно се работи над възможността за изработка на пружини от други материали. Досега тестовете са дали впечатляващи резултати, като те са показали, че новите материали не са по-лоши от старите, но теглото им е с 40% по-ниско което е и главната цел.

• Хибридни материали за тялото – главната цел към която се стремят специалистите е да намалят значително теглото на автомобилната конструкция. Това би спестило много голям процент от горивото. Експериментира се с материал с теглото на алуминия и подсилен със специална пластмаса с вградени въглеродни нишки.