Бившият барабанист на „Сленг“ Димитър Симеонов: Искам да умра!

3
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Драмите около бившия барабанист на „Сленг“ Димитър Симеонов не спират! Придобилият печална известност покрай едно от изданията на „Мюзик айдъл“, в което беше заклеймен като „ослепителя на певицата Виктория“, съвсем е сдал багажа, разкрива майка му Величка Симеонова. Тя за пореден път се изплаква на рамото на репортер на „ШОУ“ и споделя, че ситуацията с психическото и физическото здраве на сина й е повече от критична.

Преди месец народното издание за пореден път писа за драмите на клетото семейство, което отдава всички свои несполуки на Виктория и продуцентите Иван и Андрей. Тогава Величка Симеонова проплака, че тънат в тотална мизерия, нямат какво да ядат, от месеци нямат вода, като се очаква да им спрат и тока. „Аз имам вече много сериозни проблеми със сърцето. Не знам още колко ще ме бъде… Не знам какво да правя вече! Полудявам вече, разбираш ли ме?! Много съм вече… на смърт… да ги отровя всичките заедно със себе си! Болката за детето е страшно нещо!“, разрида се пред наш репортер Величка. Тя призна, че получените чрез „ШОУ“ като дарение 6000 лева от жена, покъртена от историята им, вече са прахосани, като част от тях заминали по турнетата на Митко в Индия и Китай. „Няма никаква работа той, само на 120 лева пенсия е. Моята пенсия е за никъде, гледам свекърва си и мъжа си, който е с няколко инсулта. А Митко вече е много зле, не си пие лекарствата и не е в ремисия“, разкрива Симеонова за болния си от шизофрения син.

Тя отново се свърза с варненския ни кореспондент в

инфарктен момент –

когато била на село и научила, че Димитър е изпаднал в криза. „Аз бях в Брестак, където гледам един възрастен мъж и отглеждам зеленчуци, че да можем да се изхранваме. И Митко ми се обади, и ми каза: „Маме, много ми е зле!“, разказва Величка. По това време в полусрутения таван в едно от т. нар. руски блокчета във варненския квартал „Аспарухово“, където живее Димитър, била само трудноподвижната му 84-годишна баба Лиляна. Жената извикала „Бърза помощ“ и на мястото, освен медици, дошли и полицаи. „Не знам какво се е случило, но единият от полицаите ударил Митко. А той изобщо не е агресивен!“, обяснява Величка, която от години го държи в прекомерно топла майчина прегръдка.

Станал скандал, защото медиците и органите на реда искали да откарат Димитър в психиатрията, където да бъде прегледан, предвид заболяването му, но той се дърпал. Часове след това отново на мястото имаше екип спешни медици и полицаи, видя с очите си наш репортер. Барабанистът, който е свирил с едни от най-известните и харесвани групи у нас, не желаеше да бъде отведен в психиатрията. „Добре съм, добре съм! Искам само да си остана тук!“, нареждаше постоянно той на униформените, които обаче вежливо настояваха да го придружат до линейката за негово добро. „Защо ме удари този полицай?! Аз нищо не му бях направил!“, жалваше са музикантът, но ченгетата реагираха с единственото: „Нямаме представа за какво говориш. Ние сега застъпваме на смяна“.

Докато течаха преговорите с Димитър да си обуе панталоните, да си наметне нещо и да тръгне с униформените, майка му ревеше в другата стая и нервно пушеше цигари. „Много са зле нещата! Той не е спирал да пие от една седмица! Влез вътре да видиш –

има поне 10 празни бутилки от водка!

Той, милият, направо се самоубива с алкохол!“, плачеше майка му пред нашия репортер.

В крайна сметка, с кански усилия Димитър склони да тръгне и се качи в линейката, а Величка Симеонова тръгна с него към болницата. „Прегледаха го, но не го оставиха там, защото и той не искаше. Аз после си го прибрах при мен в Брестак да го гледам.

Една вечер обаче беше нещо страшно! Говореше ми направи като мъртъв! Много се изплаших, като ми каза: „Майко, искам просто да умра! Не искам да живея!“. Сложих си ръката на главата му и се разплаках. А той стоеше като жив труп! И само ми говореше, че бил паразит, консуматор, защото нищо не работел, нямало работа за него… Не се чувства пълноценен, не се чувства нужен на някого, няма никакво самочувствие и животът му се вижда безсмислен“, нарежда Величка. И добавя, че от месеци Митко почти не се хранел, за да не вкарвал в преразход семейството си. „Той месо не яде от 10 години, стана вегетарианец. Но вече отказва и хляб да яде. Само пиеше. Но сега уж се разбрахме, че повече няма да пие, защото алкохолът не помага“, разказва още за драмите в семейството Симеонова. Тя правела забележка на сина си да внимава и да не харчи пари за алкохол, защото вече била сериозно заборчляла и хората я спирали по улиците, а тя нямала откъде да извади парите.

Нещастната жена вини за почти всичките сполетели ги проблеми продуцентите и водещи Иван и Андрей, и за сетен път хвърля обвинения към тях, че след скандалното предаване, в което обявиха, че барабанистът е отговорен за пълната слепота на Виктория, животът им е станал ад. „Направиха го само, за да изкарат пари на неговия гръб и да получат слава. Те за мен са едни мръсници! А всички знаят, че Виктория се е родила с 10 диоптъра и има свидетели как си е блъскала главата в стената нарочно“, повтаря своята мантра Величка. Но и разкрива нещо ново – че преди време е имала случайна, но

паметна среща с продуцента Иван Христов

Това се случило на последния кастинг за предаването „Къртицата“, когато той бил във Варна. Симеонова го спряла и го помолила за автограф. „Той веднага се обърна към мен и тръгна да ми дава. А аз го питах: „А телефона си ще ми дадете ли?“. И тогава той каза: „А, вие сте майката на Митко!…“. Аз му казах: „Да… Как можахте?! Майка ви не ви ли е учила, че на болен човек не трябва да се подигравате, защото може да ви дойде до главата и на вас?”. И той каза: „Извинявайте, естествено, знам, че ви боли, защото вие сте майка“.

Питах го: „Тогава не се ли сетихте, че съм майка?!“, обяснява Величка. Тя споделя и че Иван й дал телефон номер, но след като звъннала на него, се оказало, че няма такъв абонат! „Те останаха ненаказани! Унищожиха един живот, убиха го! Нараниха всички ни, цялото семейство! Мен ме осакатиха, мъжа ми осакатиха… Много ми е мъчно…“, реве Симеонова. И споделя, че големият й страх е, че като си замине от този свят, няма да има кой да се погрижи за сина й. „И сега като го гледам на какво е заприличал – ходи мръсен, не иска да си сменя дрехите, като клошар, целият е станал в бръчки, заприличал е на старец! А какво хубаво момче беше!…“, нарежда тя.

Мнозина от познатите на Димитър Симеонов обаче считат, че именно Величка има сериозен пръст в това той да е съвсем изкукал. „Тя просто го обсебва и не го оставя да диша. Той, че е болен, болен е, но като си пие лекарствата, е добре. Просто майка му май е по-зле с психиката от него и това му се отразява“, коментират те.

Репортер на „ШОУ“ си уговори среща и със самия Митко, за да разкаже той от първо лице как се чувства. Когато стана дума за Виктория обаче, иначе благият музикант тотално изгуби почва под краката си и стана свръх емоционален. „Не ме интересува! Писнало ми е да ми се ровят в личния живот! И въобще не ми дреме кой какво мисли за мене – дали съм нормален или не съм!“, бе острата реакция на Димитър, който поиска да бъде оставен на мира.

Орлин ФИЛИПОВСКИ