Тейлър Суифт стана артист на годината

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Как се разпределиха наградите на Billboard Music Awards

Американската певица Тейлър Суифт спечели годишната награда в най-престижната категория „Артист на годината” на Billboard Music Awards. Церемонията снощи се състоя пред близо 17 000 зрители в зала MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Billboard Music Awards са учредени от влиятелното музикално списание „Билборд” през 1989 г. и заедно с Грами и Американските музикални награди са най-престижните награди за музика в САЩ.

Тейлър Суифт спечели годишните награди в 8 категории, включително за най-добра певица и най-добър албум, както и независимата награда на меломаните.

Наградата в категорията за най-добър изпълнител отиде при 23-годишния британец Сам Смит. Той стана победител и в категорията „най-добър нов артист”. Миналата седмица Смит претърпя операция на гласните струни и не успя да получи наградите си лично. Той се включи пряко с видеовръзка и показа голям плакат, на който бе написал думите си за благодарност.

Наградата в категорията за рок музиканти бе дадена на ирландеца Ендрю Хозиер-Бирну, известен като Hozier.

За най-добра група бе обявен британската One Direction. Най-добър рок албум стана шестият студиен албум „Ghost Stories“ на британците Coldplay. Енрике Иглесиас взе наградата за най-добра песен на испански език за композицията „Bailando“.

„Билборд” раздаде тази година награди в 41 категории.