Първи официален поглед върху Оргрим Дуумхамър от „Warcraft“ филма

1
Добави коментар

Бяхме малко разочаровани от решението на Universal да отменят премиерата на „Warcraft“ филма, режисиран от Дънкан Джоунс, но само защото сме изключително развълнувани да видим филмовата адаптация на видеоиграта. Плануваният дебют беше изместен за идното лято или по-точно 10 юни, 2016 година и силно се надяваме това да бъде окончателната премиерна дата на приключенския екшън.

Лентата е в процес на разработка от дълги години и има шанс да станем свидетели на един добър филм, базиран по игра. Поне за момента той притежава всички нужни съставки за това – добър режисьор, силен актьорски състав, голям бюджет и прекрасен, мащабен сценарий.

Забавянето от страна на Universal Pictures всъщност е признак за доверия към екипа и самочувствие, че лентата има потенциал да се превърне в голям летен хит. Остава повече от година до премиера му, но вече имаме поглед към един от главните персонажи, разпространени от електронното издание Wired Magazine. Става въпрос за две снимки, на които намираме Оргрим Дуумхамър. Историята описва Оргрим като смел войн, дясната ръка на Дуротан от клана Фростулф, който владее силата на Дуумхамър – легендарно оръжие на орките. В ролята му ще се превъплъти актьорът Робърт Казински, който гледахме през 2013 година в режисирания от Гилермо дел Торо „Огненият пръстен“.

Снимките изглеждат поразително. Според предварителна информация актьорите, преобразяващи се в по-сложни персонажи (като орки) освен с костюми, ще бъдат доизпипвани чрез CGI ефекти. За направата на Оргрим е отговорна една от най-добрите компании за визуални ефекти, а именно Industrial Light & Magic. Тя е основата от самия Джордж Лукас през 1975г. и е носител на наградите на филмовата академия за най-добри визуални ефекти.

Да си признаем бяхме доста скептични, че герои на Warcraft, които имат своето специфично излъчване ще бъдат изобразени правдоподобно в игрален филм. След тези две снимки всичките ни притеснения отпаднаха. Сигурни сме, че хората от Industrial Light & Magic ще направят един от най-добре визуално изглеждащите филми.

 Детайли за сюжета и персонажите във филмовата адаптация все още не се разкриват и засега единственото което се знае е, че сценариста Чарлс Левит е черпил вдъхновение основно от сериите игри “Warcraft”, които дебютираха на пазара в средата на 90-те години.

Във филма ще вземат участие: Бен Фостър, Робърт Казински, Тоби Кебел, Кланси Браун, Доминик Купър, Травис Фимел, Пола Патън, Даниъл Ву и др.

Световната премиера на „Warcraft“ ще бъде на 10 юни, 2016 година.

Сходни публикации

Тагове: Warcraft, Бен Фостър, Дънкан Джоунс, кадри, Робърт Казински, снимки, Тоби Кебел, Чарлс Левит