Искров и Василев пяли фалшиво в механата на Асен Бабански

1
Добави коментар
mignews
mignews

Фирмата на бизнесмена дължи над 1,5 млн. лв. на КТБ.

Прочутият клип с песента „Назад, назад, моме Калино“, в изпълнение на банкера Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров е заснет в механата на бизнесмена Асен Бабански в Банско.

Той е собственик на фирмата „Би Ар Ди“, а баща му е работил за УБО. Самият клип пък е заснет от съпругата на Василев – Антоанета по случай Тодоровден през 2014 г.   Бабански е собственик на хотел „Игъл лодж“ в Банско, установи още проверката на Mignews.info.

„Би Ар Ди“ ООД се свърза с една от фирмите – бушони на избягалия в Сърбия банкер- финансово-брокерска къща „Фина-С“. Компанията на бизнесмена е сред големите кредитополучатели на КТБ – дължи над 1,5 млн. лв.Според търговския регистър, другият съдружник във фирмата е „Билдинг рисорт“ ЕООД, което е собственост на „АРЕСКОМ“ ЕООД.

В момента Асен Бабански е в групата на Делян Пеевски и работи срещу икономическите интереси на Василев. Той направи опит да влезе в борда на директорите на „Дунарит“, заедно с прокурорския свидетел Бисер Лазов. Последната директна атака срещу производствената дейност на „Дунарит“ е свързана с последващите промени в „Хедж Инвестмънт“, с които опитът за овладяване на дружеството от Лазов и компания беше провален. В средата на януари 2015-та е проведено ново общо събрание, което избира за членове на борда Асен Бабански, Иван Апостолов и Марио Първанов, като Бабански е определен за управляващ представител. В продължение на един месец Бисер Лазов атакува яростно, но безуспешно вписването на промените – както по съдебен ред, така и в Търговския регистър.