Топ 10 на най-вълнуващите танцови сцени в киното (част II)

8
Добави коментар
InLife
InLife

Топ 10 на най-вълнуващите танцови сцени в киното (част II)
19 май 2015

Ако сте сред безбройните почитатели на Куентин Тарантино, то едва ли някога ще забравите една незабравима сцена от филма, който го изстреля на звездния небосклон – „Криминале“. Разбира се, че говорим за кадрите, по време на които героите на Ума Търман и Джон Траволта – Миа Уолъс и Винсънт Вега се впускат в див и неповторим танц пред журито на Chuck Berry’s You Never Can Tell. Нека днес продължим да си припомняме заедно някои от най-вълнуващите сцени в киното…

„Мис Слънчице“ (LIttle Miss Sunshine) – 2006 г.
Иконичната сцена в отличения с два Оскара „Мис Слънчице“ е заслуга най-вече на младата кино надежда Абигейл Бреслин, чиято героиня шокира насъбралата се публика с малко очакван танц по време на конкурса за красота Little Miss Sunshine. Е, не можем да отречем, че истински се забавлявахме с изпълнението й.

„Треска за злато“ (Gold Rush) – 1925 г.
Невероятно, но факт – една от най-забележителните танцови сцени в историята на киното всъщност е част от ням филм. Разбира се, че говорим за невероятната импровизация на героя на Чарли Чаплин – Скитникът, който изпълнява вълнуващия момент на ухажването с помощта на… вилици и хлебчета. Както се казва, понякога е нужна само малко оригинална мисъл…

„Бели нощи“ (White Nights) – 1985 г.
Един от най-добрите филми на 80-те събира на екран балет легендата Михаил Баришников и тъмнокожият танцьор Грегъри Хайнс и разказва историята на руски емигрант, който попадайки отново в родината си и се озовава под опеката на КГБ. Там, за негов отговорник е назначен… американски емигрант, който следейки действията му, постепенно започва да осъзнава колко илюзорна е представата му за Русия.

„Един американец в Париж“ (An American in Paris) – 1951 г.
Няма как да си говорим за танци и да не включим някоя от най-емблематичните в това отношение фигури в киното – Фред Астер или Джийн Кели. За да изберем различното, ще заложим на втория в мюзикъла на Винсънт Минели от далечната 1951 г. – „Един американец в Париж“, изпълнен с редица танцови изпълнения върху популярни мелодии на Джордж Гершуин. Любимият ни момент е прекрасното съчетание на таланта на Джийн Кели и Лесли Карон, на част от който можете да се насладите във видеото.

„Криминале“ (Pulp Fiction) – 1994 г.
За невероятната танцова сцена в „Криминале“ казахме всичко още в самото начало, ще допълним единствено, че през 2014 г. шедьовърът на Куентин Тарантино отпразнува 20-годишен юбилей от създаването си. Какъв по-подходящ повод да се позабавляваме с уменията на Ума Търман и Джон Траволта още веднъж?!

текст: Митко Попов
снимка: Fansshare.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: