2019 балона полетяха в небето над Пловдив (снимки и видео)

2
Добави коментар

2019 балона полетяха в небето над Пловдив. Разноцветните символи на мечтите и добротата бяха пуснати от площада пред Общината за радост на хилядите пловдивчани и гости на града, събрали се да отпразнуват заедно официалното утвърждаване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

„Всички ние, пловдивчани, положихме големи усилия през последните четири години да подготвим града, да направим промяната в него. Горд съм да бъда кмет точно в този мандат, когато Пловдив изгрява като ярка звезда на културната карта на Европа“, каза кметът Иван Тотев пред многохилядното множество. Той благодари на пловдивчани и на всички, които работиха за това Пловдив да заслужи високото отличие.

„Няма съмнение, че до 2019 г. нашият град ще претърпи една огромна промяна чрез култура. Пловдив се променя и тази промяна вече е видима. Пловдив е градът, който ще представя България и България ще се представя чрез Пловдив“, каза още пловдивският кмет.

Общоградският празник продължава на различни места по Главната, както и в Цар-Симеоновата градина. Финалът на празненствата за утвърждаването на Пловдив като културна столица на Европа е довечера в 21 часа на Пеещите фонтани.