Тинейджър от мистериозна комуна в село Бистрица опита да се самоубие – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

15-годишно момче е настанено в реанимация на болницата в Благоевград, след като се нагълта с 30 хапчета.

Емис Адеми от Австрия е приет снощи в спешното отделение с гадене и стомашни болки. Веднага са му направени стомашни промивки и е консултиран със специалисти.

От болницата съобщиха, че няма опасност за живота на детето, но то ще остане под наблюдение още ден-два. На този етап все още не е ясно колко и какви медикаменти е погълнал Емис.

Драмата с тинейджъра се разиграла в мотел „Йорго“ в благоевградското село Бистрица, засега при неизвестни обстоятелства. По думите на кмета Георги Бочуков, част от мотела се ползва от немска фондация, която работи с деца в риск.

„Хотелът има договор с фондацията, негов е и първият етаж от сградата на кметството, където са настанени подрастващите“, обясни селският управник.

От началото на годината в комуната живеят три деца – австрийчето, опитало да се самоубие, и две германчета. Всяко е настанено в отделна стая. За тях се грижат двама възпитатели от Гърция.

И кметът, и хората в селото са свикнали с чуждестранните си гости, които не им създават проблеми. „Доколкото знам, тук се провеждат занимания с деца, които са преживели насилие или са малтретирани от родителите си. Всяка сутрин възпитателите ги возят до Благоевград, където фондацията също има свой офис“, каза още селският управник.

Опитът за самоубийство, както и дейността на комуната на немската фондация се проверяват от Агенцията за закрила на детето.