ВК „Пирин – Разлог“ стартира подготовка – ИНФОМРЕЖА – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

1
Добави коментар
INFOMREJA
INFOMREJA

Волейболистите от ВК „Пирин – Разлог” стартираха подготовката си. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който се слави като спортен човек, пристигна в залата, за да поздрави момчетата, като им пожела успехи през новия сезон и изрази надежди за предно класиране. Направленията, в които ще бъде отделено най–голямо внимание, са основно професионалният мъжки отбор и детско-юношеската школа.

В спортна зала „Септември” на Разлог е направен прагматичен ремонт на помещенията – боядисване, освежаване, прилагане на мерки за енергийна ефективност. С края на ремонтните дейности започва и подготовката на състезателите от „Пирин – Разлог“. В салона на залата бе отслужен водосвет за здраве.

„На този етап няма място за притеснение относно бъдещето на волейболния отбор. Разлог е волейболен град и като такъв по никакъв начин няма да допуснем спортните традиции на града ни да бъдат изоставени и пренебрегнати. Разлог е най-добрият волейболен център в Югозападна България, за това сме поставили и високи цели пред отбора, като ще се обърне много сериозно внимание на детско-юношеската волейболна школа. Нашият клуб има всички условия за провеждане на тренировъчния процес. Всички треньори са от Разлог. Имаме капацитет за провеждане на тренировъчния процес на едно високо ниво”, коментира инж. Герчев.

„Аз съм човек максималист. Важно е състезателите от детско-юношеската школа да имат поле за изява и да достигат до мъжкия отбор. Това е идеята ни, да има едно преливане, а не да разчитаме на външни състезатели. Относно класиране като място на професионалния мъжки отбор, няма да казвам първо, второ или трето. На всеки един от мачовете ще търсим максимума, а максимумът е победа. И така мач за мач се надявам да стигнем до крайния мач на най-високо ниво”, каза новият треньора на „Пирин – Разлог” Йордан Мицин.

Кметът на спортен Разлог допълни, че целта нa екипа му е да расте едно здраво поколение и много се надява все повече деца да посещават групите и да играят волейбол. Той заяви, че най-ценния ресурс на общината са хората.