Най-странните музеи в света

1
Добави коментар
desislavaivanova4
desislavaivanova4

Светът е голям и странности дебнат от всякъде. Ще Ви представим 10 музея, обявени за най-странните в света.

1. Музей на полуготовите спагети, Япония

Открит в чест на създателя на полуготовите спагети. Този музей проследява тяхната история, от времето когато са създадени като храна за оцелелите след Втората Световна война до рафтовете на магазините днес.

2. Музей на трайната красота, Малайзия

Музеят е създаден през 1996 година, за да покаже как различните култури възприемат красотата. Експонатите му представят крайностите, в които представителите на тези култури изпадат в стремежа си да бъдат красиви.

3.Музей на лошото изкуство, САЩ

Единственият музей в света, който събира и представя лошото изкуство във всичките му проявления. Неговата цел е да представи пред широката публика творби, които не могат да се видят на друго място.

4.Музей на кучешките каишки, Англия

В този музей е представена колекция от над 100 кучешки каишки. В нея са включени експонати от 15 и 16 век, както и съвременни модели.

5. Музей на косата, Аванос, Турция

Пещера в Турция е превърната в Музей на косата. За целта са използвани косите на 16 000 жени от целият свят.

6. Музей на хляба, Германия

Със своите 18 000 експоната, музеят разказва 6 000-годишната история на хляба. В него са представени техники и пособия за изработването на хляб, използвани преди хиляди години.

7. Зала на славата за бельото на звездите, Лос Анджелис

Този музей е посветен на бельото на известните личности. Сред собствениците на експонатите му са Том Ханкс, Филис Дилър, Шер, Мадона и много други.

8. Музей на редките експонати, Русия

Този музей е открит през 1714 година и се счита за първият руски музей. В него са изложени изключително редки експонати на различни мутации и неправилно развит човешки зародиш.

9. Международен криптозоологичен музей, САЩ

Криптозоологията е наука, която изследва животни и същества, чието съществуване още не е доказано. Те се наричат криптиди. Пример за тях са: Голямата стъпка, чудовището от Лох Нес, Чупакабра, Йети и други.  В този музей можете да откриете всичко, което искате да научите за тях.

10. Медицински музей Сирирай, Банкок, Тайланд

Известен още като “Музеят на смъртта”. Той представя огромно богатство от медицинско оборудване и инструменти, анатомични и клинични проби, включващи важни артефакти и архиви, свързани с историята на медицината в Тайланд. Те са разделени в шест малки музея в различни предклинични и клинични катедри.

11.Музей на лайното, Италия

Италия също може да се похвали със своя странен музей. Преди около месец, близо до Милано, отвори врати “Музеят на лайното”. В него можем да проследим историята на екскрементите от дълбока древност до наши дни. Музеят печели симпатии от посетителите със своите артинсталации, художествени произведения и литературни препратки.