Най-добрите пози за секс, ако ни боли гърба

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Учени са изчислили кои са най-добрите пози, ако имаме проблеми с гърба, пише Дейли мейл.

Въпреки популярното схващане, че „страничната“ поза е най-добрата, ако страдаме от болки в кръста, изследователите от университета Ватерло в Канада са установили, че в зависимост от болката най-добрите пози са „кучешката“ или „мисионерската“.

Учените са провели първо по рода си изследване за това как се движи гръбначният ни стълб по време на секс. Учените са забелязали, че противно на общото схващане „страничната“ поза не е най-добрият вариант, ако страдаме от болки в гърба.

Въпреки че тя се препоръчва, за да се намали напрежението върху нервите в гърба, изследването е показало, че при такава позиция се натоварват гръбначния стълб и някои мускули, което може да предизвика сериозни болки в последствие.

Учените изследвали общо 10 двойки и движенията им по време на секс в 5 от най-популярните пози. Резултатите са използвани за създаване на илюстриран „атлас“, съдържащи набор от насоки за това кои сексуални пози могат да бъдат използвани, без да се задейства болката.

При жени, които имат болки при извиване на гърба се препоръчва „мисионерската“ поза, като по-положителни резултати се постигат ако се сложи възглавница под таза.

При жени, които изпитват болка при продължително седнало положение или при навеждане, учените препоръчват „кучешката“ поза. Така ще се намали напрежението върху ключови прешлени и няма да се задейства болката.