Мъж прави експеримент, като цял месец поглъща по десет кенчета кола дневно

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Дори една глътка кола на ден надвишава препоръчителния прием на това питие за двадесет и четири часа. Защо ли? Защото основните съставки на любимата безалкохолна напитка са захар и киселини. При консумация в умерени количества организмът ни навярно би ни простил това удоволствие. Но какви може да са последствията, ако системно прекаляваме с пиенето на кола?

Джордж Прайър, петдесет-годишен, решава да проведе експеримент, като всеки ден в продължение на един месец изпива по десет кенчета Coca-Cola. Мъжът не променя режима си на хранене и продължава с обичайните си тренировки. Единственото ново нещо за организма му са тези десет порции кола дневно. Всеки метален Coca-Cola контейнер е около 350мл и съдържа приблизително 160 калории. Ето какво се случва с тялото и психиката на този смелчага.

Проследете промяната в теглото му и външния му вид. В края на експеримента мъжът тежи с почти 10.5кг повече. Твърди, че е развил зависимост към захарта, с която му се налага да се бори дълго време. А защо прави всичко това? „Накратко, за да подтикна хората да обърнат внимание на количеството захар, което изпиват всеки ден, и да им напомня колко е вредно”, казва Прайър.

Източник: diply.com