Тежи тъжни факти за животните ще съсипят деня ви по възможно най-сладкия начин

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Знаехте ли, че бременността при акулите продължава 3 години? Че жирафите спят по 2 часа на ден? Или пък че прасетата не могат да видят небето?

Това са само част от тези очарователно тъжни факти, които научаваме благодарение на илюстратора Брук Бейкър. Само за 2 месеца то успя да създаде десетки илюстрации, които придобиха широка популярност в мрежата. Хиляди хора в Instagram ги научиха, посмяха се и леко се депресираха, казва шеговито г-н Бейкър.

Вижте ги и вие! 

Мишките могат да усещат тъгата у други мишки. Това ги натъжава. „Не може ли просто всички да се гушнем?“

Пиявиците имат 32 мозъка

„Теб обаче те е грижа единствено за външния вид.“ Бременността при акулите трае 4 години „Престани да ме питаш дали е момче или момиче!“ Гарваните никога не забравят нечие лице „Ще ми се да можех.“ Зебрите не могат да спят самички „Хей, къде отиваш?“ Медузите нямат сърца „Съжалявам, но не съжалявам.“ Мечката гризли може да надуши миризма от 28 км „Някой в Сейнт Пол наистина трябва да си вземе един душ.“ Кучетата не могат да видят телевизията, но се преструват, че им харесва, за да са близо до вас „Хайде да изгледаме още един епизод.“ Октоподите живеят сами и напускат дома си само при крайна необходимост „Днешният ден не е такъв.“ Ако отрежете окото на един охлюв, то ще израсне наново „Научих го по трудния начин.“ Лисиците живеят, работят, хранят се и спят сами „Звучи забавно, но съм заета всеки ден, съжалявам.“ Морските костенурки никога не срещат своите майки Ако пчелите получаваха минимална работна заплата, един буркан с мед щеше да струва 182 хил. долара „Да ти е сладка препечената филийка.“ Мравките не спят. Те обаче обаче подремват по 8 минути два пъти на ден „Престани да ми повтаряш, че изглеждам уморен.“ Учените не могат да решат дали червените панди са родственици на големите панди, скунксовете или моржовете „Не бързайте.“ Жирафите спят по два часа на ден „Какво представляват сънищата?“ Цикадите спят по 17 години „Будна съм! Сега ще проверя кои блокбъстъри са излезли междувременно.“ Градинските гущери изяждат своята собствена опашка заради калция „Може ли да не говорим за това?“ Жабите могат да затварят ушите си „Супер, цялата съм в слух.“

Източник: Bored Panda