5 мита за успешната кариера

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Кариерният ръст – това е нещо, което рано или късно превзема центъра на внимание на всеки човек. Защото да управляваш развитието на кариерата си е част от управлението на собствения ти живот.

Да, темата е благодатна за препоръки, съвети, закони, наставления – цял океан можем да напълним с тях. И като всеки друг океан, тук също има подводни камъни – например, категоричната аксиома, че успешната кариера е невъзможна без висше образование. Така ли? А Стив Джобс?! А Брансън?! …и много, много други, които днес са в правото си повече от всеки да ни поучават как се става велик. Има и други клишета, опровергани от реалността. На първо време, да си припомним пет от тях.

Мит № 1: Ще се наложи да се учите на неща, които не ви интересуват

Хората, които обичат това, с което се занимават, максимално реализират своя потенциал и много по-често постигат просперитет. Те не си губят времето с неща, които нямат никакво отношение към техните интереси и призвание.

Мит № 2: Длъжни сте да правите, това, което са правили много други преди вас

 Да, можете и да постигнете успех като тръгнете по пътя, проправен от други. Но истинските звезди стават такива, защото сами прокарват пътища. Те търсят и откриват посоки, за които никой друг не се е сещал преди това. Затова, не се страхувайте да нарушавате правилата – пътят към успеха е уникален, както е уникален всеки човек по своята същност.