Тийзър трейлър и нов постер на „Макбет“ с Майкъл Фасбендер и Марион Котияр

2
Добави коментар

След множеството клипове и снимки, най-накрая имаме нов трейлър, макар и тийзър, на новата екранизация на Шекспировата пиеса „Макбет“.

Видяното определено ни харесва. За момента всичко е доста завоалирано, но запознатите с пиесата знаят какво да очакват от сюжета. Доволни сме, че ще бъде обърнато особено голямо внимание върху халюцинациите и виденията на главните герои, нещо което е доста типично за Шекспировите произведения. Клипът разкрива и някои от важните битки, които изграждат характера на Макбет и го издигат в очите на сънародниците си. Като цяло за момента нямаме забележки, като силно се надяваме в следващите трейлъри да бъде обърнато внимание и на второстепенните герои.

Освен новото видео, преди няколко дни в мрежата беше разпространен и нов постер на филма (горе). На него намираме Макбет в доспехи, а в дясно от него е разположен текст, който гласи „The story was built on the blood“ (Историята се гради върху кръв).

„Макбет” разказва за престъпленията, извършени от Макбет, иначе безстрашен воин и вдъхновяващ лидер, който е унищожен от амбицията си да стане крал на Шотландия. Силно повлиян от съпругата си, Макбет се решава да убие Дънкан, законния крал на страната.

Филмът тълкува по впечатляващ начин драматичните реалности на времето и обстановката, като дава нов поглед към Шекспировите герои. „Макбет“ е една история за страст и амбиция, развиващи се на фона на разкъсван от войни шотландски пейзаж.

В ролята на поддалият се на властолюбието Макбет ще се превъплъти британския актьор Майкъл Фасбендер („Прометей“, „12 години в робство“). Съпругата му, алчната за власт лейди Макбет ще бъде изиграна от френската актриса Марион Котияр („Публични врагове“, „Черният рицар: Възраждане“). В ролята на крал Дънкан ще влезе Дейвид Тюлис („Седем години в Типет“, „Небесно кралство“, „Теорията на всичко“). Във филма ще вземат участие още: Пади Консидин, Шон Харис, Джак Рейнър, Елизабет Дебики, Дейвид Хеймън, Морис Роевз, Ребека Бенсън и др.

Режисьор на продукцията е Джъстин Кързел, познат на зрителите с работата си по „Snowtown“. Следващият му проект ще бъде филмовата адаптация на видеоиграта „Assassin’s Creed“, където отново ще си партнира с Фасбендер. Сценаристи са Тод Луисо („Джери Магуайър“), Майкъл Лесли и Джейкъб Коскоф. Продуценти са Лаура Хастинг-Смит („Hunger“) и Иън Канинг, работил по спечелилия четири награди „Оскар“ „Речта на краля“.

Световната премиера на историческата драма „Макбет“ („Macbeth“) ще се състои на 2 октомври, 2015 година.

Сходни публикации

Тагове: Джъстин Кързел, Майкъл Фасбендер, Макбет, Марион Котияр, тийзър, трейлър