Невена Цонева напуска „Вирджиния“

23
Добави коментар
Face
Face

Невена Цонева, която спечели първия „Мюзик айдъл“, се разделя с продуцентите си от „Вирджиния рекърдс“, съобщава в днешния си брой в. „Труд“ (Trud.bg).

Слухове за това се носеха от известно време, но пред изданието младата певица ги потвърждава.

„В момента сме в процес на финализиране на нашите отношения. Нямам намерение да работя вече с тях“, отсича Невена.

Тя казва, че не се оплаква от работата си с „Вирджиния рекърдс“, научила е много, имала е прекрасни взаимоотношения с всички от компанията и им благодари много.

„Просто дойде момент в кариерата ми, когато реших да направя нещо ново и различно. Наесен очаквам да ми се случат интересни неща, в които няма да участват „Вирджиния рекърдс“, категорична е изпълнителката на „За тебе песен нямам“.

Продуцентите й обаче няма да я пуснат току-така.

„Поведението й през последните месеци е доста некоректно. Невена няма юридическа причина да прекрати договора си с нас. Тя е един от най-важните ни артисти, в който сме вложили огромен финансов ресурс“, казва Саня Армутлиева, управител на „Вирджиния рекърдс“ (VirginiaRecords.com).

„Ако тя е решила да не изпълни договора си с нас, нямаме друг избор, освен да потърсим правата си в съда“, заканва се Армутлиева и добавя, че във „Вирджиния“ вече работели по втория албум на айдълката.

Невена Цонева твърди, че засега няма нов продуцент, но уточнява, че „нищо не се знае“. Тя е категорична, че няма да пее попфолк, а „комерсиална музика – всеки я тълкува различно. Може да има етно…“

Договорът с „Вирджиния рекърдс“ беше голямата награда на Невена за победата й в „Мюзик айдъл“. Първата й песен беше така мечтания дует със Слави Трифонов – „Жестока“.

Парчето беше кавърверсия на As Face на Анда Адам Feat. Алекс. Заедно с тв водещия и „Ку-ку бенд“ тя участва в националното им турне през 2007 г.

Първият й самостоятелен сингъл беше „За тебе песен нямам“ – от албума „Без страх“. Той й донесе статуетки за дебют и албум на годината на наградите на БГ радио.

В началото на 2008 г. Невена участва и в надпреварата за изпълнител, който да представя България на „Евровизия“ с песента „Не изчезвай“.

Тази година тя изненада почитателите си с дуета „Името ми“ със Стоян Роянов – Я-я, и Скилър.

Невена записа и Zoom с Мариус Мога от „Моранди“ и гръцкия рапър НиВо (вж. видеото във VBox7). Това е и последният й проект, който „Вирджиния рекърдс“ са анонсирали.
От известно време певицата има връзка с барабаниста на „Ку-ку бенд“ Венелин Венков. Той беше музикален продуцент на „Името ми“.