Захранване на бебето със сребърна лъжичка

1
Добави коментар

Сигурно сте чували за старото поверие, че бебето трябва да се захрани със сребърна лъжичка. Бабини деветини или има доказателства за ползата от това?

Среброто – мощно антимикробно средство

Силата на среброто е известна на хората от хиляди години. В древните цивилизации като Египет, Китай, Индия среброто се е използвало за медицински цели. Едва ли е случайност фактът, че в дворовете на знатни особи домакините и гостите се хранели със сребърни прибори, пиели от сребърни чаши, а храната се съхранявали в сребърни съдове. И до днес в православните храмове свещениците  благославят със сребърни кръстове. Съвременните учени доказват способността на среброто да унищожава патогенни микроорганизми в много ниски концентрации.  Според нобеловия лауреат и специалист в областта на колоидната химия проф. Зейнер, оптимизирането на сребърното съдържание в организма може да се сравнява с включването на втора имунна система.

Среброто и човешкият организъм (научни факти)

Среброто е микроелемент, необходим за нормалната дейност на жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб и костната тъкан. В концентрация 0,05- 0,1 мг/л оказва подмладяващо действие на кръвта и влияе благотворно на протичането на физиологическите процеси в организма.

Храни, богати на сребро

Неслучаен е фактът, че храни, които са с великолепен укрепващ здравето ефект, са  богати на сребро. Ето няколко примера за сребърно съдържание в храните 0,3- 10 ppm (мг/л) : 0,3 ppm- брашно 1 ppm- трици 10 ppm- риба 25- 50 ppb- мляко 40 ppb- месо

Захранване на бебето от сребърна лъжица

Сребърната лъжичка за бебето не е просто демонстрация на финансови възможности или за да покажете, че за вас вашето бебе е принц или принцеса. С мощните си антимикробни свойства и със символика за сила, чистота и здраве, която среброто носи,  вие ще осигурите на вашето бебе по още един начин здравна подкрепа.