Белият сибирски тигър

Белият сибирски тигър

Белият сибирски тигър е най-големият и най-редкият член на семейство котки. Той е най-голямата котка в света и тежи повече от 300 кг. Белият сибирски тигър е красиво, тихо и мощно създание. За съжаление обаче, днес съществуват само 50 сибирски тигри в Китай.

Белият сибирски тигър живее в студените и снежни смърчови гори в Източна Русия, а също и във всички зоологически градини по света. Той също живее и в тресавища и джунгли. Белият сибирски тигър ловува хора само в случаи, ако не може да улови друга плячка от природата.

Белият сибирски тигър е със сини или зелени очи. Той има уникална украска на гърба, която помага да бъде идентифициран. Ивиците, разположени по гърба му, служат за маскировка както през нощта, така и през деня. Тигрите притежават също и най-големите кучешки зъби в сравнение с всички останали ловуващи животни. Те имат мустаци, които са много чувствителни и по този начин им помагат да избягват сблъсъка със скали и дървета. Подобно на хората, тигрите...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност