Окръжна болница „Света Анна” в София с ново ръководство

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Окръжна болница „Света Анна” в София, е с ново ръководство. За директор е назначен  д-р Славчо Близнаков.  До рокадата се стигна, след като в края на миналата седмица дългогодишният директор на столичната болница д-р Димитър Димитров беше отстранен от поста си, информира bTV. 

 

Д-р Димитров пожела на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов „успешна здравна реформа“.

 

Още преди три месеца здравният министър заяви, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници – „Света Анна“ в София, „Света Марина“ във Варна и „Свети Георги“ в Пловдив, защото въпреки правителствените инструкции са оставили над 25% от парите си в КТБ.

 

Преди да стане министър Москов беше анестезиолог в „Св. Анна“.

 

Сменен е и бордът на директорите на болницата. Той вече се състои от трима души – д-р Близнаков, коремният хирург д-р Стефан Ковачев и инвазивният кардиологи доц. Божидар Финков. Последният беше здравен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски. Досега бордът се състоеше от петима членове.

 

Първият уволнени директор на болница беше д-р Дечо Дечев, който беше начело на болница „Св. Иван Рилски”.  Москов го отстрани в края на април, а колегите на Дечев протестираха срещу това решения на здравния министър.