Цветът според зодията

11
Добави коментар
boleyn
boleyn

Всяка зодия си има свой късметлийски цвят. Когато представителите на различните зодии са посочения цвят, те се чувстват комфортно през деня и постигат целите си по-лесно във всякакво отношение.

Правилният цвят е вашето скрито оръжие. С него придобивате увереност и успявате да се фокусирате мислите си. Не е необходимо да сте облечени от глава до пети с него, а само да го видите. Ако имате нужда от спокойствие у дома или на работа, може да добавите малък акцент с него, който всеки път, щом се уморите или отчаете да погледнете.

Имайте предвид, че в избора на цвят отговаря не само зодиакалния ви знак, но и асцендента. Така се оказва, че имате два цвята, които ще ви носят късмет. Вижте сами кои са те:

Червеното действа като естествен източник на енергия за представителите на тази зодия.

Зеленото се свързва се със спокойствие, упоритост, целеустременост, хармония, равновесие, самоувереност.

Близнаци – жълт

Планетата Меркурий е управител на Близнаци, а неин цвят е жълтото. Качествата, с които се характеризира този цвят са лъчезарност, топлота, мекота, остър ум, откритост, възторженост, осъзнатост, яснота, лекота.

Качествата на този зеления цвят са сигурност, стабилност, баланс, удовлетворение, отдаденост, преданост, миролюбивост, чувствителност. А сивото придава на рака сериозност и сигурност.

Слънцето е управител на Лъв, а цвета който му отговаря е оранжевото. Свързва се с топлота, сърдечност, общителност, жизненост, лъчезарност.

Дева изглежда най-добре в кафявия цвят, който е цвета на земята, на стабилността, реализма и домашния уют.

Розовото се свързва се с дисциплина, хармония, равновесие, безпристрастност, мир, разбирателство, служене, лидерство, удовлетворение, щастие.

Качествата, с които свързваме зодията и цвета са решителност, сила, власт, самоувереност, активност, водачество, амбициозност, страст, любов, секс.

Индигото е израз на духовност, мъдрост, разширение, цялостност, дълбоко разбиране, премахване на ограниченията и задръжките, интуиция.

Качествата, които се преписват на тези цветове са сигурност, стабилност, дисциплина, придържане към нормите и традициите, поставяне на точни и ясни цели, ограниченост, консерватизъм, постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Синьото е цвета на Уран и зодия Водолей. Този цвят се проява с качествата осъзнатост, безграничност, вяра, свобода, търсене и преживяване на обективната реалност, на истината, разрушаване на всичко старо, промяна, прогрес, приключение.

Неговите качества са вглъбеност, проницаемост, пророческа интуиция, мечтателност, влечение към изкуството и музиката, мистицизъм, съвършенство, идеализъм, вдъхновение, изтънченост.